ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Tι είπε στον πρωτοεπιστάτη του Αγ. Όρους Γ.Μάξιμο

Σαμαράς: Tι είπε στον πρωτοεπιστάτη του Αγ. Όρους Γ.Μάξιμο

"Το Άγιο Όρος το βλέπω ως κόρη οφθαλμού και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να καταπολεμήσουμε τη πυρκαγιά" είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στον Πρωτοεπιστάτη του Αγίου Όρους Γέροντα Μάξιμο τον Ιβηρίτη, σε τηλεφωνική επικοινωνία, όπως εξήγησε στο ´´Αγιορείτικο Βήμά´´ο πρωτοεπιστάτης του Αγίου Ορους.

Στο αίτημά τους οι Αγιορείτες ζήτησαν τη συμπαράσταση του πρωθυπουργού για τη προστασία του Αγίου Όρους από τη φωτιά που κατά τη χθεσινή ημέρα αναζωπυρώθηκε και απειλούσε ακόμα και μονές.

Η ανταπόκριση του πρωθυπουργού ήταν άμεση και μας συγκίνησε, υπογράμμισε στο ´´Αγιορείτικο Βήμά´´ ο πρωτοεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος.

Και συμπλήρωσε, αμέσως οι δυνάμεις της πυρόσβεσης ενισχύθηκαν σημαντικά με πεζοπόρα τμήματα και ενάεριες δυνάμεις, επτά αερπλάνα και τρία ελικόπτερα αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη με τις φλόγες που βρίσκονται σε ακτίνα δυο χιλιομέτων από τη Μονή Χιλανδαρίου.

Καθησυχαστικός προς το παρόν για τη φωτιά που μαίνεται εμφανίστηκε ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, κ.Αρίστος Κασμίρογλου, ο οποίος μαζί με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ.Καράογλου, όλη τη νύχτα ήταν στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ, αυτή την ώρα υπάρχουν πολλές εστίες της φωτιάς που έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο αλλά ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης παραμένει...

Ροή Ειδήσεων