ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα ζητήσει ο Α. Σαμαράς από Μέρκελ, Ολάντ

Τι θα ζητήσει ο Α. Σαμαράς από Μέρκελ, Ολάντ

Κρίσιμο το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου

Παράταση τεσσάρων ετών ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τους Financial Times

Αποφασισμένος να θέσει από το πρώτο κιόλας τετ α τετ με τη Γερμανίδα καγκελάριο το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για επιμήκυνση, είναι ο Αντώνης Σαμαράς που θα μεταβεί στο Βερολίνο στις 24 Αυγούστου.

Με την επιστροφή του πρωθυπουργού από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πύλο όπου πραγματοποιεί ολιγοήμερες διακοπές, αρχίζει ένας μαραθώνιος για την επιμήκυνση αποπληρωμής του χρέους.

Ο κ. Σαμαράς θεωρεί εξαιρετικά σημαντικές τις επαφές που θα έχει το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και οι οποίες θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό πως θα εξελιχθεί το αίτημα της επιμήκυνσης.

Ο πρωθυπουργός στις 22 Αυγούστου θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της Ευρωζώνης κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στην Αθήνα, ενώ στις 24 Αυγούστου θα συναντηθεί με την κ. Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Μια μέρα αργότερα, στις 25 Αυγούστου, ο κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός από τον Φάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στα Ιλίσια πεδία.

Τι θα ζητήσει ο Αντώνης Σαμαράς

Οι επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι ιδιαιτέρως κρίσιμες, καθώς για πρώτη φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας της Ελλάδας.

Όπως αναφέρουν σήμερα και οι Financial Times, ο κ. Σαμαράς στις συζητήσεις του με την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Γάλλο πρόεδρο, πρόκειται να προτείνει τα μέτρα περιστολής των δημοσίων δαπανών να εκταθούν σε τέσσερα χρόνια αντί για δύο.

Η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο που διέρρευσε από την ελληνική κυβέρνηση.