ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στην απόφασή του ο Νικολόπουλος για το εξώδικο στον Σαμαρά

Επιμένει στην απόφασή του ο Νικολόπουλος για το εξώδικο στον Σαμαρά

«Το ότι ένας Πρόεδρος αυθαιρετεί πολλαπλώς σε βάρος εκλεγμένου επί 23 έτη βουλευτή, ο οποίος είναι και υποψήφιοςΓενικός Γραμματέας του Κόμματος, δεν είναι στην περίπτωση αυτή ζήτημα που αφορά αποκλειστικά αυτούς τους δύο ή αποκλειστικά το ίδιο το κόμμα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

«Το ζήτημα αφορά την δημοκρατική οργάνωση των κομμάτων» συνεχίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος, «η οποία, με τη σειρά της, δεν αφορά απλά και μόνο τα ίδια τα κόμματα. Οι διεργασίες που συντελούνται στα κόμματα αφορούν άμεσα τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και επηρεάζουν την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία του Κράτους, αφού τα κόμματα εντέλει εκφράζουν τη βούληση του Κράτους. Το να εφαρμοστεί η προεκλογική δέσμευση ενός κόμματός και να τεθούν σε διαβούλευση μέγιστα ζητήματα, που θα σημαδεύσουν την πατρίδα και το μέλλον του ελληνικού λαού για πολλές δεκαετίες είναι ζητήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες». Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που δέχτηκε ο διαγραφθείς από τη ΝΔ βουλευτής απάντησε μεταξύ άλλων:

«Σας θέτω υπ’ όψιν, χαρακτηριστικά, μεταξύ δεκάδων άλλων παραδειγμάτων, ότι πριν από λίγους μήνες ο Κύπριος Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Γιώργος Κολοκασίδης, προσφεύγοντας δικαστικά κατά αποφάσεως διαγραφής του από το κόμμα του, πέτυχε την έκδοση δικαστικής απόφασης, με την οποία ανετράπη η απόφαση διαγραφής του και μάλιστα, επί ποινή συλλήψεως των οργάνων του κόμματος και κατάσχεσης της περιουσίας τους, στην περίπτωση μη συμμόρφωσης τους. Πράγματα δηλαδή που εδώ στην Ελλάδα φαντάζουν αδιανόητα είναι δημοκρατικό κεκτημένο άλλων χωρών».

Μάλιστα, ο κ. Νικολόπουλος κάθε άλλο παρά έχει μετανιώσει για την απόφασή του και οραματίζεται ακόμα και την αλλαγή της νομοθεσίας. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εάν είναι αλήθεια ότι έχει ετοιμάσει ακόμη και σχέδιο νόμου και μαζεύει υπογραφές για να μπορούν οι πολίτες να προσφεύγουν στην δικαιοσύνη κάθε φορά που κάποιο κόμμα αθετεί αποφάσεις των οργάνων του ή παραβιάζει καταστατικές διατάξεις ή το χειρότερο τα πολιτικά δικαιώματα των μελών του, απάντησε: «Η ένταξη της χώρας από τον ιδρυτή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κωνσταντίνο Καραμανλή στην ευρωπαϊκή οικογένεια αλλά και η κύρωση από την Ελλάδα της Σύμβασης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών είναι επαρκές οπλοστάσιο για να διεκδικήσω, με αφορμή την υπόθεση της διαγραφής μου από τον κ. Σαμαρά, την νομοθέτηση στην Ελλάδα αυτών που αυτονόητα ισχύουν στις άλλες χώρες της Ευρώπης. Για να μην είναι οι εκάστοτε -και πολλές φορές ευκαιριακές- ηγεσίες κέντρα κυρίαρχης εξουσίας, τα οποία δεν αναγνωρίζουν και δεν υπόκεινται σε άλλη εξουσία υπεράνω αυτών.

Για να πάψουν πλέον τα πολιτικά κόμματα να είναι ιδιοκτησιακά φέουδα της ηγεσίας αλλά να επιτελούν με κανόνες γνήσιας δημοκρατίας τις πραγματικά συνταγματικά κρίσιμες δημόσιες λειτουργίες τους. Αυτά όλα αυτονόητα έχω υποχρέωση να τα υπερασπιστώ!! Αυτή την στιγμή επικεντρώνομαι στο να υπερασπιστώ όλα όσα εγώ ο ίδιος και όλοι μαζί στην ΝΔ λέγαμε στον λαό πριν τις εκλογές. Αυτή είναι όλη η αλήθεια και αυτή, παρακαλώ να το κρατήσετε. Ευθέως και επαρκώς πιστεύω ότι σας απάντησα σε ό,τι με αφορά, όμως για την διαδικασία και τις «αυτοκρατορικού τύπου» αποφάσεις διαγραφής μου ήταν αναγκαία και απαραίτητη προϋπόθεση η αποστολή εξώδικου για να υπάρξει και συνέχεια. Τέλος η εξαγγελία μου – όταν έθεσα υποψηφιότητα για Γραμματέας της Ν.Δ. – πως οραματίζομαι ένα σύγχρονο χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες, παραμένει ισχυρή και θα την παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις εκτός από το Ευρωπαϊκούς θεσμούς και μέσα από ένα δίκτυο που ήδη απλώνεται σε όλη την επικράτεια. Με ένα δυνατό κίνημα για την αναγέννηση της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης…».

Διαβάστε επίσης:

Διάρρηξη στο γραφείο του Ν. Νικολόπουλου

Επιστολή Νικολόπουλου σε κορυφαία στελέχη της ΝΔ

Νικολόπουλος: Το tweet ήταν μόνο η αφορμή για τη διαγραφή μου