ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ.Στρατούλης: Για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού

Δ.Στρατούλης: Για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού

Μετά τους Παναγιώτη Λαφαζάνη και Πάνο Κουράκη, σήμερα και ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης στα περί χρεοκοπίας της χώρας

αναζωπυρώνοντας την κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ.

O κ. Στρατούλης, μέσω της συχνότητας του Flash 961, χαρακτήρισε «αυτονόητα» τα όσα είπε ο κ.Λαφαζάνης, λέγοντας ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση, θα είχε καταγγείλει το Μνημόνιο και ότι αν οι δανειστές εκβίαζαν την αριστερή κυβέρνηση της χώρας, «τότε θα σταματούσαμε να πληρώνουμε το χρέος». O ίδιος είπε ότι το νόμισμα της χώρας δεν είναι φετίχ και ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κηρυχθεί σε κατάσταση δημοσιονομικής ανάγκης.

«Έχουμε τονίσει με πάρα πολύ καθαρότητα δύο πράγματα. Ότι για εμάς δεν είναι φετίχ το νόμισμα, για εμάς φετίχ είναι η επιβίωση του ελληνικού λαού και η οικονομική ανάκαμψη και ανόρθωση της χώρας μας» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ο κ. Στρατούλης επικαλέστηκε τις κανονιστικές ρυθμίσεις του ΟΗΕ, τη διεθνή εμπειρία και τι έχουν αποδεχθεί άλλες χώρες με βάση τη διεθνή νομολογία διεθνών δικαστηρίων. «Κηρύσσοντας λοιπόν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης δημοσιονομικής ανάγκης να επιλέξει την επιβίωση του λαού και να σταματήσει να πληρώνει το υπέρογκο δημόσιο χρέος, που δεν είναι σε καμία περίπτωση βιώσιμο» εξήγησε.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητά τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή. Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.»

Διαβάστε επίσης:

ΝΔ: Δεν απασχολούν κανέναν τα εσωτερικά μαχαιρώματα του ΣΥΡΙΖΑ

Στρατούλης: Βάρβαρο και αντισυνταγματικό μέτρο η εφεδρεία