ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποφασισμένος ο Σαμάρας: Θα σώσουμε τη χώρα μας με οποιοδήποτε κόστος!

Αποφασισμένος ο Σαμάρας: Θα σώσουμε τη χώρα μας με οποιοδήποτε κόστος!

Αποφασισμένος να κάνει αυτό που πρέπει και να προχωρήσει στη λήψη σκληρών μέτρων αγνοώντας το οποιοδήποτε κόστος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός...

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, φέρεται να είπε σε στενούς του συνεργάτες ότι θα κάνει αυτό που πρέπει για την πατρίδα κι ας πέσει.

Φράση που αποτελεί το στίγμα της πολιτικής που ακολουθεί.

Παίρνει πάνω του το πακέτο των μέτρων ύψους 11,7 δις. ευρώ, θα προχωρήσει με διαδικασίες εξπρές σε αποκρατικοποιήσεις και καταργήσεις - συγχωνεύσεις δημοσίων φορέων.

Δηλώνει έτοιμος να πετύχει την επιμήκυνση του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος κατά δύο έτη, από το 2014 έως το 2016.

Οι πρόωρες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009 ερμηνεύτηκαν από τη συντριπτική πλειονότητα ως απόδραση του τότε πρωθυπουργού από τα προβλήματα που έπνιγαν τη χώρα.

«Ας παίρναμε τα μέτρα κι ας πέφταμε», δήλωσε ένα χρόνο μετά την εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος ο Α. Σαμαράς, προκαλώντας την ενόχληση του πρώην πρωθυπουργού.

Άλλες πηγές δίνουν και μια άλλη ερμηνεία. «Ο μεγάλος στόχος του ήταν να αναλάβει την ηγεσία της Ν.Δ. και να γίνει πρωθυπουργός», είπαν στην εφημερίδα.

«Τον εκπλήρωσε. Τώρα βάζει πάνω απ' όλα την Ελλάδα αγνοώντας για το πολιτικό κόστος. Άλλωστε, αν πέσει η κυβέρνηση, το πιο πιθανό είναι να έχει χαθεί το στοίχημα σωτηρίας της χώρας. Το τελευταίο λοιπόν που θα ενδιέφερε σε μια τέτοια περίπτωση τον οποιονδήποτε είναι ποιος θα είναι ή δεν θα είναι πρωθυπουργός της χρεοκοπίας».

Αυτήν την εντολή, έδωσε ο Α. Σαμαράς και προς όλους τους υπουργούς αιχμής που έχουν αναλάβει το βάρος της εφαρμογής των Μνημονίων.

Τους είπε μάλιστα τη φράση «Ξεχάστε το πολιτικό κόστος και επιταχύνετε ρυθμούς».

Διαβάστε επίσης:

Το θέμα της επιμήκυνσης προτεραιότητα για τον Α. Σαμαρά

Επιμήκυνση ως το 2016 θα ζητήσει ο Σαμαράς