ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επώδυνα αλλά αναγκαία χαρακτηρίζει τα μέτρα ο Μ.Χαρακόπουλος

Επώδυνα αλλά αναγκαία χαρακτηρίζει τα μέτρα ο Μ.Χαρακόπουλος

«Ουδείς είναι ευτυχής όταν αναγκάζεται να πάρει επώδυνα μέτρα, αλλά βρισκόμαστε σε ένα οριακό σημείο. Πιστεύω, όμως, ότι όλοι οι βουλευτές θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και θα στηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, που μοιάζει ως τελευταία ευκαιρία για τη χώρα».

Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος, σημειώνοντας πως το ζητούμενο δεν είναι η προσωπική πολιτική επιβίωση, αλλά η επιβίωση της χώρας. Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στις πυρκαγιές που εκδηλώνονται σε πολλά σημεία της χώρας, υπογράμμισε πως οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ είναι σε συναγερμό για την καταγραφή των ζημιών.

Ειδικά για τη Χίο, ο κ. Χαρακόπουλος είπε πως η εικόνα «είναι σοκαριστική». «Στόχος μας», πρόσθεσε, «είναι να κινηθούμε με όσο το δυνατόν ταχύτερους ρυθμούς, προκειμένου να υπάρξει η καταγραφή των ζημιών στο φυτικό κεφάλαιο και η δημιουργία του φακέλου των ΠΣΕΑ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ώστε να τον υποβάλλουμε προς έγκριση στην ΕΕ». Η μαστίχα, συμπλήρωσε, είναι προϊόν κατά μείζονα λόγο εξαγώγιμο και «εμείς θέλουμε να στηρίξουμε εξαγωγικές δραστηριότητες στον πρωτογενή μας τομέα».