ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Το μόνο που θέλουμε είναι λίγος «αέρας να ανασάνουμε»

Σαμαράς: Το μόνο που θέλουμε είναι λίγος «αέρας να ανασάνουμε»

Την ανάγκη να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να ανακάμψει η οικονομία σημείωσε ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Bild».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ενόψει και της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα, δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα -αναφερόμενος και στους Ευρωπαίους εταίρους- ότι «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε αυτή την αρνητική ψυχολογία που μοιάζει σαν μια βαθιά μαύρη τρύπα» και ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις. «Οι Έλληνες ψήφισαν μια νέα κυβέρνηση προκειμένου αυτή να βάλει τη χώρα σε μια νέα πορεία», σημείωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με μια ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή, ο κ. Σαμαράς απαντά κατηγορηματικά ότι θα ήταν «καταστροφή». Κάτι τέτοιο θα σήμαινε «τουλάχιστον πέντε χρόνια ύφεσης και αύξηση της ανεργίας σε ποσοστά άνω του 40%. Θα ήταν ένας εφιάλτης για την Ελλάδα: οικονομική κατάρρευση, κοινωνική αναταραχή και μια πρωτοφανή κρίση της δημοκρατίας» επισήμανε χαρακτηριστικά. «Ποια κοινωνία, ποια δημοκρατία μπορεί να επιβιώσει από κάτι τέτοιο; Θα κατέληγε όπως η Δημοκρατία της Βαϊμάρης», προσέθεσε.

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ακόμη ότι δεν έχει συζητηθεί ποτέ με τους εταίρους ένα νέο κούρεμα του χρέους. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι βραχυπρόθεσμα, είπε ο πρωθυπουργός στη γερμανική εφημερίδα και τόνισε ότι χάρη στις συμφωνίες, η χώρα έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τα επόμενα τρία χρόνια. «Τα κρίσιμα ζήτημα είναι η γρήγορη ανάπτυξη της οικονομίας, η βελτίωση στο σύστημα είσπραξης των φόρων και η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

«Δεν ζητούμε περισσότερα χρήματα... Αυτό που θέλουμε είναι λίγος αέρας για να ανασάνουμε, να βάλουμε μπροστά την οικονομία και να αυξήσουμε τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα και περισσότερα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης:

Περικοπές 12% και στα ειδικά μισθολόγια

Κρίσιμη συνάντηση Σαμαρά – Γιουνκέρ στην Αθήνα

Εφεδρεία: Τι κίνητρα δίνονται στους δημοσίους υπαλλήλους