ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση Κασιδιάρη - Καραγκούνη για το δράκο της Πάρου

Αντιπαράθεση Κασιδιάρη - Καραγκούνη για το δράκο της Πάρου

Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε σήμερα στη Βουλή για το θέμα του Πακιστανού «δράκου» της Πάρου, που επιχείρησε να βιάσει ένα 15χρονο κορίτσι και στη συνέχεια το τραυμάτισε στο κεφάλι χτυπώντας το με πέτρα πέντε κιλών.

Ο βουλευτής της «Χρυσής Αυγής» Ηλίας Κασιδιάρης στην τοποθέτησή του ζήτησε από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Καραγκούνη να μεταταγεί ο κατηγορούμενος Πακιστανός από τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνα σε φυλακές ενηλίκων, χαρακτηρίζοντας «τρελούς ή τυφλούς», τον ανακριτή και τον εισαγγελέα που δέχθηκαν κατ' αρχήν ότι ο δράστης είναι ανήλικος.

«Μπαίνουν χιλιάδες εγκληματικά στοιχεία για τα οποία δεν γνωρίζουμε τίποτα: Ένας δεσμοφύλακας που ήξερε αραβικά, μου είπε πως άκουσε τον διάλογο φυλακισμένου Αλγερινού, με υπάλληλο της πρεσβείας του, να του λέει «μείνε στην Ελλάδα, γιατί μ' αυτά που έχεις κάνει στην Αλγερία θα φας δις ισόβια». Πολλοί απ' αυτούς που μπαίνουν στην Ελλάδα, προφανώς έχουν διαπράξει άπειρα εγκλήματα. Τι γνωρίζετε γι' αυτά;» ρώτησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής το κ. Καραγκούνη.

Απαντώντας ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, εξέφρασε την συμπαράσταση του υπουργείου του στην οικογένεια της ανήλικης μαθήτριας, όπως επίσης και τον αποτροπιασμό του «για το στυγερό αυτό έγκλημα, που διαπράχθηκε - το λιγότερο που μπορεί να εκφράσει κανείς, είτε είναι αυτός Έλληνας είτε αλλοδαπός - από ένα ανθρωπόμορφο τέρας». Ο κ. Καραγκούνης υπενθύμισε πως «η ανάκριση διέπεται από μυστικότητα και έλλειψη δημοσιότητας - έχουν όμως γίνει όλες οι νόμιμες ενέργειες για την διακρίβωση της ηλικίας του κατηγορουμένου».

«Η παρούσα υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Η διακρίβωση της ηλικίας του δράστη εμπίπτει εκεί. Έκρινε λοιπόν ο ανακριτής, αφού προχώρησε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, ότι με βάση τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ο κατηγορούμενος είναι γεννημένος το 1993, οπότε και οδηγήθηκε στις φυλακές Αυλώνα. Σε περίπτωση που κατά το στάδιο της εκκρεμούσας κύριας ανάκρισης, περιέλθουν σε γνώση του ανακριτή στοιχεία για την ηλικία του, τότε μετά από ενημέρωση της Επιτροπής Μεταγωγών, ο κατηγορούμενος θα μεταφερθεί άμεσα σε κατάστημα ενηλίκων», ανέφερε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ανταπαντώντας, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως ο Πακιστανός άλλαξε την αρχική του κατάθεση σχετικά με την ηλικία του καθ' υπόδειξη του δικηγόρου του. «Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, είναι, ή τρελοί, ή τυφλοί (…) Καλύπτετε τον συγκεκριμένο ανακριτή και εισαγγελέα - και αυτό δεν σας τιμά. Δεν μπορεί στο Πρωτοδικείο να είναι δύο τρελοί ή τυφλοί. Υπάρχει λοιπόν σκοπιμότητα; Εφόσον δεν υπάρχει, (όπως πιστεύω πως δεν υπάρχει), θα πάρετε ένα τηλέφωνο για να σταματήσει αυτή η διαδικασία άμεσα! Αυτό το σκουπίδι είναι στις φυλακές Αυλώνος και περνάει ζάχαρη που λέει και ο λαός» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κασιδιάρης.

«Δεν θα σχολιάσω τις εκφράσεις που αναφέρατε. Οι νόμοι και οι διαδικασίες πρέπει να λειτουργούν σε ένα κράτος και να τηρούνται» απάντησε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης.

Ρoή Ειδήσεων