ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι δηλώσεις Σαμαρά-Ολάντ

Οι δηλώσεις Σαμαρά-Ολάντ

Κοινές δηλώσεις έκαναν μετά τη συνάντηση που είχαν στο Παρίσι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Γάλλος Προέδρος Φρανσουά Ολάντ.

Οι δηλώσεις Ολάντ:

«Θα πρέπει να αναδείξουμε το ερώτημα σε σχέση της Ελλάδα με την Ε.Ε δεν τίθεται πια. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε και θα παραμείνει. Βεβαίως πρέπει να λάβουμε υπόψη τι θα αντέξει ο ελληνικός λαός. Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας, τότε η ευρώπη θα πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Και από τις δύο πλευρές πρέπει να υπάρξουν δεσμεύσεις. Ευχαριστώ πολύ τον Κ. Σαμαρά που ήρθε εδώ. Θα πρέπει όλοι να προαγάγουμε τις αξίες της Δημοκρατίας και για τους δυο μας λαούς».

Οι δηλώσεις του κ. Σαμαρά:

«Κύριε Πρόεδρε θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου με μας δεχτήκατε εδώ. Θέλω να εκφράσω στον γαλλικό λαό τις ευχές του ελληνικού λαού. Οι δυο λαοί είναι στενά συνδεδεμένοι. Τα έθνη Γαλλίας και Ελλάδας έχουν μια ιστορική μνήμη.

Σήμερα μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Γάλλο Πρόεδρο και να συζητήσουμε τις μεγάλες προκλήσεις και τις κοινές προοπτικές. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Θα κάνει ότι χρειαστεί για να ξεπεραστεί η κρίση της και να ξαναπαίξει τον ρόλο που της πρέπει. Είμαστε βέβαιοι ότι μια τέτοια επιτυχία της Ελλάδας θα δείξει ότι η Ε.Ε μπορεί να ξεπεράσει τα προβλήματά της. Για να πετύχουμε πρέπει να μην ξεχνάμε την ανάπτυξη. Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους μας στο ακέραιο.

Είμαστε λαός υπερήφανος, δεν μας αρέσει καθόλου να εξαρτόμαστε. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ανάπτυξη. Ευρώπη μεταξύ άλλων σημαίνει Δημοκρατία και αξιοπρέπεια. Πρέπει να κρατήσουμε όρθια τη Δημοκρατία και ακέραια την αξιοπρέπεια. Θέλω θερμά να σας ευχαριστήσω για τη θέση σας και για τη συμπαράσταση που εκφράζετε απέναντι στην Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση Ολάντ – Σαμαρά!

Μέρκελ: Στόχος μας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ

Περισσότερο χρόνο για την Ελλάδα ζητάει ο Αντώνης Σαμαράς