ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δαμανάκη: Οι επόμενοι μήνες κρίσιμοι για το μέλλον του ευρώ

Δαμανάκη: Οι επόμενοι μήνες κρίσιμοι για το μέλλον του ευρώ

Την εξαιρετική κρισιμότητα των επόμενων μηνών «για το μέλλον του ευρώ και της Ευρώπης», επεσήμανε η Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μαρία Δαμανάκη, μετά τη συνάντηση που είχε στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο διάστημα αυτό, εξήγησε η Ελληνίδα Επίτροπος, «η Κομισιόν θα πάρει πολύ σημαντικές αποφάσεις που αφορούν την Ευρώπη, αλλά και τον ευρωπαϊκό νότο και, βεβαίως, την Ελλάδα», αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Αναφερόμενη στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό έκανε λόγο για «μία πολύ ενδιαφέρουσα συνομιλία», κατά την οποία αντήλλαξαν απόψεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις. «Είναι ολοφάνερο ότι εγώ θα κάνω ό,τι μπορώ, ώστε να βοηθήσω στην προσπάθεια που γίνεται για την ανόρθωση της χώρας και για την ανασυγκρότησή της και τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής της πορείας», πρόσθεσε.

Συζήτησαν, επίσης, όπως είπε η κ. Δαμανάκη, θέματα του χαρτοφυλακίου της «που έχουν, κυρίως, σχέση με τη θαλάσσια ανάπτυξη, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων, ώστε να βοηθηθεί η Ελλάδα σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο με την αξιοποίηση και την εκμετάλλευση όλων των πόρων που μπορούν να προκύψουν από τη θάλασσα».