ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ποιοι θεωρούν «υπουργό – φαινόμενο» τον κ. Γ. Βρούτση

Ποιοι θεωρούν «υπουργό – φαινόμενο»  τον κ. Γ. Βρούτση

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ σε πολιτικό πηγαδάκι στο Κολωνάκι σχολιάζουν...

Ο άνθρωπος που χαρακτηρίζεται ως το παραγωγικότερο μέλος της κυβέρνησης πρέπει να είναι ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης. Αυτό λένε στελέχη και των κυβερνητικών εταίρων εκτός Νέας Δημοκρατίας!

Σε πολιτικό πηγαδάκι που είχε ανοίξει σήμερα το απόγευμα σε πεζόδρομο του Κολωνακίου με τη συμμετοχή στελεχών από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ το… «φαινόμενο Βρούτση» ήταν το αντικείμενο της συζήτησης. Αφορμή αποτελεί η αμεσότητα με την οποία λειτούργησε υπό τις κατευθύνσεις του όλος ο μηχανισμός του υπουργείου Εργασίας και δόθηκαν στον εισαγγελέα τα στοιχεία 1.014 προσώπων που λάμβαναν παρανόμως συντάξεις επί σειρά ετών.

Το ζητούμενο είναι πόσο γρήγορα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να επιστρέψουν αυτά τα χρήματα πίσω στα δημόσια ταμεία και με ποιους τρόπους. Όπως και να γίνει πάντως τόσο στο ΠΑΣΟΚ, όσο και στη ΔΗΜΑΡ λένε ότι ο κ. Βρούτσης βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Βέβαια τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ήδη αυτήν την εβδομάδα στο υπουργείο Εργασίας γίνεται προετοιμασία ώστε να τεθούν σε πλήρη ετοιμότητα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επιθεώρησης εργασίας και να καταπολεμηθεί η ανασφάλιστη απασχόληση.

Ύστερα από τους πρώτους ελέγχους που έγιναν στα νησιά, μαθαίνουμε ότι ο κ. Βρούτσης έχει ζητήσει να γίνουν αυστηρές επιθεωρήσεις σε επιχειρήσεις στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και στα άλλα μεγάλα αστικά κέντρα. Σε κάποιες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Θριασίου Πεδίου έχουν αρχίσει να φοβούνται τους «Ράμπο του Βρούτση», όπως ειπώθηκε στο «πηγαδάκι».

Για να δούμε…