ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αλλαγή φρουράς από τον Αντ. Σαμαρά

Η αλλαγή φρουράς από τον Αντ. Σαμαρά

Για τη μεγάλη προσφορά του απερχόμενου γραμματέα και νυν υπουργού Υγείας Α. Λυκουρέντζου μίλησε ο πρωθυπουργός

Το έργο του νυν υπουργού Υγείας και απερχόμενου Γραμματέα της Ν.Δ. κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου αναγνώρισε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, που ευχαρίστησε τον κ Λυκουρέντζο «για τη μεγάλη προσφορά του στο κρίσιμο διάστημα που μεσολάβησε και στις δύο καίριας σημασίας μάχες, που το κόμμα μας έδωσε τους προηγούμενους μήνες».

Μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς έθεσε το πλαίσιο των στόχων του νέου Γραμματέα κ. Μ. Κεφαλογιάννη, που θα έχει την κύρια ευθύνη για την αναδιοργάνωση του κόμματος και την αναδιάταξη των δυνάμεών του.

«Πριν προχωρήσουμε, όμως, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γραμματέα μας, τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τη μεγάλη προσφορά του στο κρίσιμο διάστημα που μεσολάβησε και στις δύο καίριας σημασίας μάχες, που το κόμμα μας έδωσε τους προηγούμενους μήνες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

«Τώρα ο Ανδρέας είναι αφοσιωμένος στα δύσκολα υπουργικά του καθήκοντα και χρειαζόμαστε ένα νέο Γραμματέα που θα οργώσει την Ελλάδα απ' άκρου εις άκρο και θα αναδιατάξει τις δυνάμεις μας, για τις ακόμα δυσκολότερες μάχες που θα δώσουμε», προσέθεσε.

Από την πλευρά του κ. Λυκουρέντζου, έντονη ήταν η συγκινησιακή φόρτιση λίγο πριν παραδώσει τη θέση του Γραμματέα της Ν.Δ. στο νεοεκλεγέντα κ. Κεφαλογιάννη. Έχοντας αναλάβει μεγάλο βάρος της ανασύστασης της παράταξης τα τελευταία χρόνια, ο κ. Λυκουρέντζος απεχώρησε από τη θέση, αναλαμβάνοντας τον κρίσιμο τομέα της Υγείας.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις διαρκείς και καθοριστικές για το μέλλον του τόπου μάχες που θα πρέπει να δώσει ο κ. Κεφαλογιάννης, ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Χρειαζόμαστε ένα νέο Γραμματέα που θα αφοσιωθεί στην αναδιοργάνωση των Γραμματειών, των κομματικών οργανώσεων και θα προετοιμάσει τη Νέα Δημοκρατία για το επόμενο Συνέδριό της».