«Αδειάζει» τη Σκοπούλη ο Λυκουρέντζος

Newsroom Newsroom

«Αδειάζει» τη Σκοπούλη ο Λυκουρέντζος

Άδειασμα χωρίς ίχνος αμφισβήτησης στην Φωτεινή Σκοπούλη επεφύλασσε ο προϊστάμενός της Υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος, καθώς η κυβέρνηση συγκλονίζεται από τις αποκαλύψεις για τις οικονομικές διασυνδέσεις του συζύγου της υφυπουργού Υγείας με την φαρμακευτική εταιρία, που επιχείρησε να ευνοήσει με ενέργειές της.

Με μία ανακοίνωση καταπέλτη το ΚΕΕΛΠΝΟ, που εκφράζει την άποψη και τη γραμμή του εκάστοτε υπουργού Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι η εντολή που είχε δώσει ο κ. Λυκουρέντζος στις 3 Αυγούστου για ενίσχυση της προσπάθειας αντιμετώπισης του ιού του δυτικού Νείλου, δεν περιείχε καμία εντολή ή αναφορά για «απευθείας ανάθεση».

Είναι προφανές δηλαδή ότι ο κ. Λυκουρέντζος δεν θέλει να χρεωθεί μία παράνομη ενέργεια της υφυπουργού του, όταν ο ίδιος άλλη εντολή έδωσε στις 3 Αυγούστου και με συγκεκριμένα δεδομένα και άλλα έπραξε στις 24 Αυγούστου η κυρία Σκοπούλη, σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες.

Όπως διευκρινίζει επιπλέον το ΚΕΕΛΠΝΟ, το έργο δεν ανατέθηκε και φυσικά δεν καταβλήθηκε το παραμικρό ποσό, παρά την εντολή της κυρίας Σκοπούλη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Αναφορικά με την προμήθεια αντιδραστηρίων μοριακού ελέγχου του αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου, το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοινώνει:

1. Η εντολή του Υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, που διεβιβάσθη στο ΚΕΕΛΠΝΟ στις 3.8.2012 με το υπ' αρ. πρωτ. Α.Π. 11. έγγραφο, αναφέρεται σε οικονομική υποστήριξη του ΕΚΕΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 300.000 Ευρώ, προκειμένου το ΕΚΕΑ να προβεί, ως καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, στην προμήθεια αντιδραστηρίων για τον μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου.

2. Ουδεμία αναφορά γίνεται στο έγγραφο του κ. Υπουργού για απευθείας ανάθεση σε συγκεκριμένο ανάδοχο από το ΚΕΕΛΠΝΟ και ουδέποτε επανήλθε το αίτημα οικονομικής ενισχύσεως του ΕΚΕΑ προς εκτέλεση.

3. Πέραν των ως άνω, το ΚΕΕΛΠΝΟ δηλώνει ότι δεν εκτέλεσε άλλη εντολή του Υπουργείου και ως εκ τούτου ουδέποτε προέβη σε απευθείας ανάθεση σε εταιρεία για την προμήθεια αντιδραστηρίων για το μοριακό έλεγχο δειγμάτων αίματος για τον ιό του Δυτικού Νείλου και ουδέποτε εκταμίευσε οιοδήποτε ποσό για το σκοπό αυτό.

4. Είναι προφανές ότι το ΚΕΕΛΠΝΟ όπως έχει πράξει και σε άλλες περιπτώσεις που αφορούν την Δημόσια Υγεία, έτσι και στην προκειμένη περίπτωση παρακολουθεί στενά τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά της εξέλιξης του φαινομένου του ιού του Δυτικού Νείλου και αναλόγως παρεμβαίνει μέσα στα πλαίσια του σκοπού του, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους συναρμόδιους φορείς .

Διαβάστε επίσης:

Ο Μ. Σαλμάς εξασφάλισε δωρεάν ελέγχους για τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Η υφυπουργός Υγείας αναθέτει, ο σύζυγος εισπράττει»

Οι δεμένες οικογένειες της πολιτικής!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved