ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στους οικονομικούς εισαγγελείς Γερ. Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου

Στους οικονομικούς εισαγγελείς Γερ. Αρσένης και Βάσω Παπανδρέου

Ενώπιον των οικονομικών εισαγγελέων κκ Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη θα βρεθούν σήμερα δύο πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ο Γεράσιμος Αρσένης και η Βάσω Παπανδρέου προκειμένου να καταθέσουν στα πλαίσια της έρευνας με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη περί «καταδικασμένου» οικονομικού προγράμματος που εφαρμόστηκε για την κρίση της Ελλάδας.

Χθες κατέθεσε η πρώην υπουργός κυρία Λούκα Κατσέλη η οποία δήλωσε ότι δεν γνώριζε για το ΔΝΤ και δεν συμμετείχε στις επαφές.

Το πρώτο αφορούσε τις επίμαχες δηλώσεις του κ. Ρουμελιώτη σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών για τις θέσεις του ΔΝΤ και, κυρίως, του Στρος- Καν. Σε αυτό, ανέφερα στον εισαγγελέα ότι δεν είχα καμία γνώση γιατί δεν συμμετείχα στις επαφές αυτές. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε στην ίδια την κρίση και τη διαχείρισή της και επανέλαβα την πάγια θέση μου, την οποία έχω εκφράσει και δημοσίως, ότι η συστημική κρίση χρέους της Ελλάδας και η κρίση ανταγωνιστικότητας δεν λύνεται με πολιτικές βίαιης λιτότητας και ακραίας δημοσιονομικής προσαρμογής, αλλά απαιτεί μία συντονισμένη πολιτική με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του χρέους, τη μείωση του κόστους δανεισμού και αναπτυξιακά μέτρα».

Διαβάστε επίσης: Κατσέλη: Δεν γνώριζα για το ΔΝΤ και δεν συμμετείχα στις επαφές

Πρώην υπουργοί καταθέτουν στον Εισαγγελέα