ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοίγει ο δρόμος για εξεταστική και ίσως προανακριτική επιτροπή

Ανοίγει ο δρόμος για εξεταστική και ίσως προανακριτική επιτροπή

Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Π. Ρουμελιωτη ότι το ΔΝΤ γνώριζε εξαρχής πως το μνημόνιο «δεν βγαίνει»

Όπως πρώτο το newsbomb σας είχε ενημερώσει, η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε και εν συνεχεία στη Βουλή αφού οι δύο εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης «έπεσαν» πάνω σε ευθύνες και εμπλοκή πολιτικών προσώπων.

Μετά από αυτή την εξέλιξη μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα ο πρώην Πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου και ο τέως Υπουργός Οικονομικών κ.Παπακωνσταντίνου.

Η εξέλιξη αυτή είναι βέβαιο ότι θα έχει και πολιτικές παρενέργειες που θα επηρεάσουν και την τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα από τα σημεία της συμφωνίας Βενιζέλου-Παπανδρέου για την «βελούδινη» αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ και την οικιοθελή και «ήσυχη» αποχώρηση του κ. Παπανδρέου, ήταν και η κάλυψη που θα παρείχε ο κ.Βενιζέλος στον πρώην Πρωθυπουργό στην περίπτωση εξεταστικών επιτροπών.

Για την οικογένεια Παπανδρέου ενδεχομένως τα χειρότερα να έπονται αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των δύο εισαγγελέων για τα CDS και την ενδεχόμενη εμπλοκή του αδελφού του πρώην Πρωθυπουργού, Αντρίκου.