ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τη σύγκρουση με νοοτροπίες του παρελθόντος ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Τη σύγκρουση με νοοτροπίες του παρελθόντος ζητά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Με μια καμπάνια εντελώς διαφορετική από αυτές που οι φοιτητικές παρατάξεις, μας είχαν συνηθίσει, εγκαινίασε τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Οι γαλάζιοι με κεντρικό σύνθημα το «εμείς, μπορούμε» δημιούργησαν αφίσες και κάρτες, οι οποίες αυτές τις μέρες κατακλύζουν το διαδίκτυο, καυτηριάζοντας νοοτροπίες και συμπεριφορές που χρεοκόπησαν την Ελλάδα. Tα βέλη των νεολαίων συγκεντρώνουν το βόλεμα στο Δημόσιο, την κατασπατάληση των πόρων των ιδρυμάτων αλλά η αποτυχία του πολιτικού συστήματος να αλλάξει. Ταυτόχρονα, όπως τόνισαν και στο σχετικό δελτίο τύπου, «θέλουν με τον τρόπο αυτό να ενθαρρύνουν τη νέα γενιά να αναζητήσει τους δικούς της δημιουργικούς δρόμους και όχι να περιμένει τα πάντα από ένα κράτος που χρεοκόπησε».

Η κατάσταση πάντως στα Πανεπιστήμια αρχίζει να μυρίζει μπαρούτι, καθώς αυτό το διάστημα ξεκινά η προσπάθεια του Υπουργείου για την επιβολή Συμβουλίων Διοίκησης ενώ όπως διέρρευσε στον Τύπο τις προηγούμενες ημέρες, κόπηκε με απόφαση του Υπουργού, το κονδύλι με το οποίο τα βιβλία μοιράζονταν στους φοιτητές μέχρι σήμερα, δωρεάν. Αυτή η εξέλιξη έχει ως συνέπεια από τον ερχόμενο Γενάρη, οι ελληνικές οικογένειες να ματώσουν οικονομικά καθώς το κόστος αγοράς των βιβλίων θα ξεπεράσει σε πολλές Σχολές ακόμα και τα 600 ευρώ ανά εξάμηνο διδασκαλίας. Κοινώς, έρχονται δύσκολες μέρες, στίγμα το οποίο έδωσε άλλωστε και με συνέντευξη του στη ΝΕΤ ο Γραμματέας της ΔΑΠ Απόστολος Μπακόλας, οποίος ζήτησε από τη σημερινή διοίκηση του Υπουργείου «να μην ακολουθήσει το δρόμο της Α.Διαμαντοπούλου», αλλά να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών.