ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσή Αυγή: «Νόμιμες οι ενέργειες των μελών μας»

Χρυσή Αυγή: «Νόμιμες οι ενέργειες των μελών μας»

Να πάψει το κράτος να κάνει πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες, καλεί η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωση της σχετικά με το σάλο που προκλήθηκε από τις επιθέσεις μελών της σε πλανόδιους λαθρομετανάστες μικροπωλητές.

«Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ πληρώνονται από το υστέρημα του ελληνικού λαού για να κάνουν πλάτες σε λαθρέμπορους και λαθρομετανάστες. Στην απέλπιδα προσπάθειά τους να αιτιολογήσουν την πολύχρονη ανοχή τους στο παρεμπόριο, κατηγορούν βουλευτές και μέλη της Χρυσής Αυγής για «αντιποίηση αρχής» και «απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας», τονίζουν στο σχετικό δελτίο Τύπου και «θυμίζουν» ότι οι βουλευτές του κόμματος διενέργησαν τους ελέγχους «ως απλοί Έλληνες πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να μάθουν αν ένα προς πώληση αγαθό είναι προϊόν λαθρεμπορίου».

Στη συνέχεια, η Χρυσή Αυγή καλεί τους «άσχετους και αστοιχείωτους αρμόδιους του ΠΡΟ-ΠΟ, να ξαναδιαβάσουν το άρθρο 275 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας περί του νομίμου δικαιώματος του πολίτη ακόμα και να προβεί σε σύλληψη δράστη για αυτόφωρο πλημμέλημα, καθώς και τον συνδυασμό των άρθρων 259 και 15 του Ποινικού Κώδικα για τις ποινικές ευθύνες των οργάνων τους στα εγκλήματα της λαθρεμπορίας και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Η ανοχή στην παρανομία, είναι συνενοχή. Η Χρυσή Αυγή, αφουγκραζόμενη το αίτημα χιλιάδων Ελλήνων εμπόρων και μικροπωλητών, που έχουν γονατίσει από τη μάστιγα του παρεμπορίου, αλλά και τα αιματηρά μνημονιακά μέτρα, θα συνεχίσει το διμέτωπο αγώνα ενάντια στην κυβερνητική αδικία και την παρανομία».

Διαβάστε επίσης:

Βίντεο - Χρυσή Αυγή: Έκαναν «ντου» στη λαϊκή του Μεσολογγίου!

ΕΛ.ΑΣ.: Επίσημη έρευνα για τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής στη Ραφήνα

Χρυσή Αυγή: Κοιμάται και ονειρεύεται ο Αντώνης Σαμαράς