ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κινέζου Πρέσβη με τον Αλέξη Τσίπρα

Συνάντηση Κινέζου Πρέσβη με τον Αλέξη Τσίπρα

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Du Qiwen, στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στην επώδυνη πολιτική, οικονομική και κοινωνική συγκυρία που περνάει η χώρα και ο λαός μας και στις καταστροφικές επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων νεοφιλελευθέρων πολιτικών της Τρόικα σε εναρμόνιση με την τρικομματική κυβέρνηση. Ταυτόχρονα παρουσίασε τις συγκεκριμένες και εναλλακτικές προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ώστε η χώρα μας να εξέλθει από την κρίση με αναπτυξιακές πολιτικές, που θα επαναφέρουν αξιοπρέπεια και ελπίδα στον ελληνικό λαό.

Επίσης, επισήμανε τους άξονες μιας νέας δυναμικής φιλειρηνικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής που έχει ανάγκη η χώρα μας και περιλαμβάνεται στον πυρήνα των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με χώρες από τις 5 ηπείρους, τις αναδυόμενες οικονομίες και περιφερειακές ολοκληρώσεις, όπου η Λ.Δ. της Κίνας κατέχει εξέχουσα θέση. Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Λ.Δ. της Κίνας κύριος Du Qiwen παρουσίασε και περιέγραψε εξειδικευμένα την εξωτερική πολιτική της χώρας του στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ελλάδα. Οι δυο πλευρές εξέφρασαν σύμπτωση απόψεων ιδιαίτερα για την κρίση στη Μέση Ανατολή, το μαινόμενο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας και την ανάγκη εξεύρεσης ειρηνικής πολιτικής λύσης και όχι στρατιωτικής επέμβασης. Διαπιστώθηκε ανάγκη για περαιτέρω ενημέρωση και αναβάθμιση από τις δυο πλευρές.