ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση ασυλίας για Μπακογιάννη – Απόρριψη αιτήματος για Παπαδημούλη

Άρση ασυλίας για Μπακογιάννη – Απόρριψη αιτήματος για Παπαδημούλη

Την άρση της ασυλίας της βουλευτή της ΝΔ κ. Ντόρας Μπακογιάννη, την οποία είχε ζητήσει και η ίδια, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

H Επιτροπή συνήλθε σήμερα μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας κατά της κ. Μπακογιάννη, η οποία σχηματίσθηκε βάσει του νόμου για τη μη αναγραφή στο πόθεν έσχες της πρώην υπουργού, κατάθεσης 1 εκ. ευρώ στο εξωτερικό του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου.

«Επειδή δημιουργήθηκε μεγάλο πολιτικό ζήτημα με την υπόθεση αυτή, ζήτησα τη συναδελφική αλληλεγγύη των μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αποφασίσουν την άρση της ασυλίας μου, συνεπής στην άποψη που διατυπώνω εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αίρεται η ασυλία των βουλευτών όταν αντιμετωπίζουν θέματα που δεν έχουν να κάνουν με την κοινοβουλευτική τους ιδιότητα και τα οποία θα πρέπει να τα κρίνει ο φυσικός δικαστής. Δεν θέλω να μείνει καμιά σκιά για ένα θέμα που χρησιμοποίησαν οι πολιτικοί μου αντίπαλοι για να με πλήξουν» τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Αντίθετα η επιτροπή απέρριψε το αίτημα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για άρση της ασυλίας του, δεδομένου ότι η αναφορά του εμπίπτει στην πολιτική και κοινοβουλευτική του δραστηριότητα.

Ο κ. Παπαδημούλης είχε δεχθεί μήνυση από τη Τζούλία Αλεξανδράτου για συκοφαντική δυσφήμιση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε αγόρευσή του στην Ολομέλεια την είχε «φωτογραφήσει» για φοροδιαφυγή και για αδήλωτα έσοδά της από τη συμμετοχή της σε ταινίες πορνό.

Διαβάστε επίσης: Άρση της ασυλίας του ζητά και ο Δ. Παπαδημούλης

Παραπομπή Κουβελου για το ένα εκατ. ζητα ο εισαγγελέα​ς