ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συντριπτική η πλειοψηφία αυτών που συμφωνούν με το «ψαλίδι» στις ΔΕΚΟ

Συντριπτική η πλειοψηφία αυτών που συμφωνούν με το «ψαλίδι» στις ΔΕΚΟ

Οι κυριακάτικες εφημερίδες δημοσίευσαν ρεπορτάζ που αναφέρουν ότι επίκειται «ψαλίδι» 30% σε όλες τις ΔΕΚΟ με την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

dimoskopisi1

Το newsbomb.gr , με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα πραγματοποίησε μία διαδικτυακή δημοσκόπηση, μέσω της οποίας αποτυπώθηκε η άποψη των αναγνωστών. Τα ευρήματα δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά για τα μισθολόγια των δημοσίων υπαλλήλων, αφού η πλειοψηφία στο σύνολο 3.380 αναγνωστών στάθηκε συντριπτικά υπέρ, του ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει πολύ καιρό πριν αυτές οι μειώσεις, με ποσοστό της τάξεως του 62,37% και αν σε αυτό αθροίσει κανείς και την απάντηση, πως καλώς γίνονται για να μη μειωθούν συντάξεις και μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, με ένα ποσοστό της τάξεως του 13,46%, εύκολα προκύπτει το συμπέρασμα πως η πλειοψηφία των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση τάσσεται υπέρ μίας τέτοιας εξέλιξης.

Στον αντίποδα, οι αναγνώστες που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση σε ένα ποσοστό της τάξεως του 22,72%, τοποθετήθηκαν, πως κακώς γίνονται αυτές οι μειώσεις, που χαρακτηρίζονται άδικες, ενώ το 1,45% των αναγνωστών απάντησαν πως δεν γνωρίζουν και δεν παίρνουν θέση επί του ζητήματος.