ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχειρησιακή ετοιμότητα ζήτησε ο Δένδιας στην Γ.Α.Δ.Α.

Επιχειρησιακή ετοιμότητα ζήτησε ο Δένδιας στην Γ.Α.Δ.Α.

O Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαος Δένδιας επισκέφθηκε σήμερα την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να ενημερωθεί για ζητήματα τα οποία άπτονται της επιχειρησιακής ετοιμότητας και λειτουργίας της Διεύθυνσης.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του, ο Υπουργός, μεταξύ άλλων συνεχάρη την ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση της νέας σπείρας των ληστών με τα καλάσνικοφ. Ο κ. Δένδιας επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης, την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ, την Οικονομική Αστυνομία και την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ τόνισε την υπερπροσπάθεια που γίνεται από την πλευρά της Αστυνομίας για την καταπολέμηση του παραεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων που δέχτηκε, σχετικά με τα στρατόπεδα που κλείνουν και εάν θα χρησιμοποιηθούν ως κέντρα κράτησης, ο Υπουργός απάντησε πως «ναι, όχι όλα, αλλά μερικά από αυτά τα στρατόπεδα θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών. Έχουμε καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην τα αναφέρω δημοσίως ακόμα». Ο υπουργός ρωτήθηκε ακόμα και την υπόθεση της Σπάρτης που έθιξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΔΕΘ και απάντησε χωρίς να σχολιάσει περισσότερο τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, πως «ουδείς μπορεί να διαφωνήσει στην ανάγκη να ριχθεί σε όλες τις υποθέσεις άπλετο φως».

Για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις πορείες, ο υπουργός είπε: «Οι Έλληνες πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαμαρτύρονται, έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν. Αυτό είναι συνταγματικό και δημοκρατικό δικαίωμα και ουδείς δικαιούται και προτίθεται να τους το αφαιρέσει. Από την άλλη πλευρά, εκτός από το δικαίωμα στην απεργία και στη διαμαρτυρία, νομίζω ότι επίσης όλοι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι αναφαίρετο είναι και το δικαίωμα των Ελλήνων πολιτών στην εργασία και την ομαλή συνέχεια της ζωής. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, χρειάζεται να βρούμε την χρυσή τομή. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι με ένα σωστό σχεδιασμό, η χρυσή τομή θα βρεθεί. Απλώς αυτό που θέλω να διαβιβάσω είναι η εξής παράκληση προς την Ελληνική κοινωνία: ότι σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα, πρέπει να διατηρήσουμε όλοι την ψυχραιμία μας, να σεβόμαστε όλοι τα δικαιώματα των άλλων, μέσα στο πλαίσιο που η Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου επιβάλλει», ενώ ερωτηθείς εάν θα χρησιμοποιηθούν υδροφόρες εναντίον τυχόν ταραξιών απάντησε πως «Θα χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε μέσο είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την υγεία, την περιουσία, τη ζωή των Ελλήνων πολιτών και την ύπαρξη του Κράτους Δικαίου».

Ο υπουργός ερωτήθηκε και για την περίφημη τροπολογία για το ιδιώνυμο στα εγκλήματα που διαπράττουν λαθρομετανάστες, αλλά παρέπεμψε στον Υπουργό Δικαιοσύνης, ενώ για την αποτίμηση του «Ξένιου Δία» τόνισε πως «η πρώτη αποτίμηση του «Ξένιου Δία» θα γίνει στις 31/12, δηλαδή στο τέλος αυτού του χρόνου. Όποιος πιστεύει ότι μπορεί μέσα σε 30, 40, 50 μέρες να λυθούν προβλήματα δεκαετιών, νομίζω ότι ζει σε έναν άλλο κόσμο και εν πάση περιπτώσει εγώ μάγος δεν είμαι, ούτε η Ελληνική Αστυνομία ειδικεύεται στα μαγικά».