ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Άμυνας και Παιδείας

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ υπουργείων Άμυνας και Παιδείας

Στενή συνεργασία σε πολλούς τομείς, με εκδηλώσεις και παρεμβάσεις θα έχουν τα υπουργεία Άμυνας και Παιδείας, ενώ σήμερα υπεγράφη το σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο και Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Το πρωτόκολλο προβλέπει τη στενή συνεργασία των δύο υπουργείων, μεταξύ των άλλων, στους τομείς, πολιτισμού, εκπαίδευσης, παροχής υπηρεσιών κοινωνικής προστασίας κλπ. Όπως ανέφερε ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος , μεταξύ άλλων, θα δοθεί η δυνατότητα επισκέψεων μαθητών σε μουσεία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και κάθε είδους δραστηριότητα που θα βοηθά στο να έρθουν πιο κοντά οι Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης, ο Π. Παναγιωτόπουλος, τόνισε, ότι κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Αρβανιτόπουλου, εγκρίθηκε πρόταση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και συμφωνήθηκε να μπορούν σε αυτούς τους δύσκολους, από πλευράς οικονομικών της οικογένειας και του καθενός και της κάθε μιας, καιρούς, σε απομακρυσμένες περιοχές της επικράτειας, στην Περιφέρεια, εκεί που δε υπάρχουν φοιτητικές εστίες, να μπορούν οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να έχουν πρόσβαση στις παροχές σίτισης, για παράδειγμα, των λεσχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με βάση τις κείμενες διατάξεις και με βάση βεβαίως πάντοτε τις υφιστάμενες δυνατότητες.

Ο υπουργός Άμυνας τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός έχει δώσει σαφείς εντολές να προχωρήσουμε ταχύτατα προς αυτή την κατεύθυνση και να υλοποιούμε τέτοιου είδους πολιτικές, που περνάνε ένα συμβολικό αλλά και ένα ουσιαστικό μήνυμα, ότι την κρίση θα την περάσουμε όλοι μαζί. Όλοι μαζί ενωμένοι, κοιτώντας προς τα μπρος, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο και αναπτύσσοντας δεσμούς κοινωνικής αλληλεγγύης που έχουν ως σκοπό να ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή». Από την πλευρά ο Κ. Αρβανιτόπουλος, τόνισε και εκείνος «ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού πέρα από τις προσπάθειες που καταβάλουμε όλοι οι υπουργοί για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε και να βοηθήσουμε την πατρίδα να βγει από την κρίση, να υλοποιήσουμε συνέργιες, οι οποίες έχουν ως στόχο την αρωγή σε κοινωνικές ομάδες οι οποίες πλήττονται ιδιαίτερα. Σε Έλληνες πολίτες που πλήττονται από αυτή την κρίση. Με τις πολιτικές αυτές έχουμε ως στόχο την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και την αρωγή προς τους πολίτες, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται ο υπουργός Παιδείας μίλησε ιδιαίτερα «για την ελεύθερη πρόσβαση από την πλευρά μας στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους, κάτι το οποίο νομίζω ότι υπήρξε πάγιο αίτημα πολλών κοινωνικών ομάδων και το οποίο σήμερα ικανοποιούμε. Τη δυνατότητα οι Ολυμπιονίκες μας οι οποίοι αποτελούν κοινωνικά πρότυπα, να μπορούν να δίνουν διαλέξεις στους νέους ανθρώπους εμπνέοντάς τους αυτές τις δύσκολες ώρες με τα ιδεώδη του Αθλητισμού, του Ολυμπισμού, του Εθελοντισμού».

Επίσης αναφέρθηκε στα πρόσφατα μέτρα στήριξης φοιτητών και εκπαιδευτικών που εξήγγειλε το υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα ανέφερε: «Αυξήσαμε τους δικαιούχους σίτισης αλλά αυξήσαμε και τις κλίνες των Εστιών να μπορέσουμε και στους εκπαιδευτικούς να δώσουμε μια μικρή βοήθεια». Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός των άλλων και αρκετοί Ολυμπιονίκες που στηρίζουν τις προσπάθειες που ανέλαβαν τα δύο υπουργεία.