ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Παπούλιας προς στρατιωτικούς: «Σφίξτε τα δόντια»

Κ.Παπούλιας προς στρατιωτικούς: «Σφίξτε τα δόντια»

«Να σφίξουν τα δόντια» στη δύσκολη συγκυρία που διανύει η χώρα, ζήτησε από τους επικεφαλής και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντηση γνωριμίας με τους προαχθέντες ανώτατους αξιωματικούς στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αλλά και της ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι για τον ελληνικό λαό μια ασφάλεια, ότι κανένας δεν μπορεί να σκεφθεί, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνάει ο ελληνικός λαός, ότι μπορεί να επιβουλευτεί τα εθνικά, κυριαρχικά μας δικαιώματα ... Είναι οι υπερασπιστές της ενότητας των δικαίων του Ελληνισμού (και αυτό) είναι ένα καθήκον πατριωτικό. Και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αποδείξει ότι πάντοτε ήταν πατριώτες», συμπλήρωσε, υπενθυμίζοντας ότι και ο ίδιος προέρχεται από στρατιωτική οικογένεια. «Ξέρω ότι έχετε προβλήματα. Τα έχουμε συζητήσει με τον υπουργό που αγωνίστηκε και αγωνίζεται για να μην υπάρξουν περικοπές, αλλά είστε ένα κομμάτι του ελληνικού λαού και συμπάσχετε μαζί του», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στους ανώτατους αξιωματικούς των Ε.Δ., και αφού εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση», τούς ζήτησε να κάνουν υπομονή. «Θα μου πει κάποιος πόση υπομονή; Τι να σας πω, θα σφίξουμε τα δόντια», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, διαβεβαίωσε, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις ίστανται στο ύψος των περιστάσεων, ενώ για τις περικοπές, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να γίνουν «για να κερδίσουμε έναν άλλο πόλεμο, ακήρυχτο αλλά ουσιαστικό, τον οικονομικό πόλεμο, ο οποίος επιβλήθηκε στη χώρα μας και από τις συμπληγάδες του οποίου πρέπει να περάσουμε και να σταθούμε όρθιοι».