ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πορείες έξω – Ένταση μέσα

Βουλή: Πορείες έξω – Ένταση μέσα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου για την διεξαγωγή ή όχι της συνεδρίασης, σήμερα, ημέρα απεργίας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης ζήτησε να μην διεξαχθεί συνεδρίαση, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να γίνει συζήτηση, προαναγγέλοντας ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα αποχωρήσει σε περίπτωση που τελικά αρχίσει η συνεδρίαση.

Ο κ. Παπαδημούλης διευκρίνισε πάντως ότι μια μικρή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα μείνει στην αίθουσα, ενώ ο κ. Παφίλης έριξε «λάδι στη φωτιά» σχολιάζοντας ότι «Ο ΣΥΡΙΖΑ παλαιότερα έφευγε, τώρα μένει. Σημεία των καιρών».

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος τονίζοντας ότι «Δεν μπορεί το Κοινοβούλιο να λειτουργεί σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός. Εμείς θα συμμετέχουμε στον αγώνα του λαού».

Τη στιγμή εκείνη τα μέλη της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων σηκώθηκαν και αποχώρησαν από την αίθουσα του Κοινοβουλίου.

«Η Δημοκρατία θέλει το Κοινοβούλιο ανοιχτό», τόνισε η αντιπρόεδρος της Βουλής Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά η οποία αφενός αιτιολόγησε ότι δεν είναι δυνατό να μην γίνει η συνεδρίαση καθώς αυτή είναι η απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, διαφώνησε δε και με την ουσία του αιτήματος.

Η Έυη Χριστοφιλοπούλου, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η Βουλή πρέπει να είναι ανοικτή και να λειτουργεί.

Τέλος, η Χρυσή Αυγή δήλωσε ότι «εμείς δεν βάζουμε κομματικές σημασίες στις απεργίες. Οι έλληνες πρέπει να βγουν στο δρόμο και να απαιτήσουν αλλαγές σε αυτήν την πολιτική».

Τελικά από τη συνεδρίαση αποχώρησαν η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων προκειμένου τα μέλη τους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, αλλά και προς ένδειξη συμπαράστασης προς τους αγώνες των εργαζομένων.