ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίντεο: O Παπακωνσταντίνου πετάει το «μπαλάκι» για την λίστα Λαγκάρντ

Βίντεο: O Παπακωνσταντίνου πετάει το «μπαλάκι» για την λίστα Λαγκάρντ

Πρωτοφανές για πρώην υπουργό Οικονομικών να ισχυρίζεται πως οι υφιστάμενοι στην υπηρεσία που ο ίδιος είχε την ευθύνη να εποπτεύει είναι διαφθαρμένοι …και ο λόγος για τον ΣΔΟΕ.

Εκεί έριξε την ευθύνη ο Γ. Παπακωνσταντίνου για τον λόγο, ότι δεν έδωσε ολόκληρη την λίστα που του παραδόθηκε από την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τους 2.000 Έλληνες μεγαλοκαταθέτες των ελβετικών τραπεζών, ώστε να μην …υπάρξουν εκβιασμοί! … Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρενέβη στο δελτίο ειδήσεων του MEGA και έκανε αυτή τη δήλωση, προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες του για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD με τα ονόματα των χιλιάδων Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες.

Στην παρέμβασή του τόνισε πως αυτός ήταν που ζήτησε την επίμαχη λίστα, με σκοπό να την αξιοποιήσει, πλην όμως, ουδέποτε δικαιολόγησε γιατί δεν προχώρησε το θέμα αυτό επί 7 μήνες, αλλά αντιθέτως τόνισε πως ήταν αυτός που αρχικώς προώθησε στο ΣΔΟΕ επιλεκτικά κάποια ονόματα των πλέον μεγαλοκαταθετών, για να ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας. Στην ίδια παρέμβαση τόνισε πως την αρχική λίστα την παρέλαβε στα τέλη του 2010 και τον Ιούνιο του 2011 παρέδωσε στον κ. Διώτη την πλήρη λίστα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ πάντως έχει ήδη δηλώσει πως ουδέποτε έλαβε πλήρη λίστα. «Εγώ την λίστα την έδωσα στον Διώτη ρωτήστε τον επόμενο» είπε με νόημα ο πρώην υπουργός οικονομικών, πετώντας το «μπαλάκι» σε Διώτη και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ωστόσο, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναιρεί τα όσα έλεγε το 2011, καθώς όχι μόνο παραδέχεται την ύπαρξή της λίστας, αλλά υποστηρίζει ότι την είχε στην κατοχή του και την παρέδωσε στον τότε γγ του ΣΔΟΕ . Η περιβόητη λίστα αποτελεί υλικό το οποίο είχε υποκλέψει υπάλληλος της ελβετικής τράπεζας HSBC και στη συνέχεια το αγόρασε η γαλλική κυβέρνηση. Στο εν λόγω CD περιλαμβάνονται και ονόματα Ελλήνων φοροφυγάδων που είχαν καταθέσεις στην ανωτέρω τράπεζα. Μέσω της διπλωματικής οδού η λίστα έφτασε, όπως φαίνεται στην Αθήνα, ωστόσο ακόμα η τύχη της αγνοείται.

Διαβάστε επίσης:

Εξαφάνιση – μυστήριο λίστας με 2.000 υποψήφιους Έλληνες φοροφυγάδες

Λίστα εδώ, λίστα εκεί και ο Παπακωνσταντίνου στη... μέση!

Στουρνάρας: Θα ζητήσω αντίγραφο του CD της Λαγκάρντ που χάθηκε