ΠΟΛΙΤΙΚΗ

SZ: Η έκθεση της τρόικας καθυστερεί για πολιτικούς λόγους

SZ: Η έκθεση της τρόικας καθυστερεί για πολιτικούς λόγους

Εισιτήρια «flex» κλείνουν τα μέλη της τρόικας όταν επισκέπτονται την Ελλάδα, γιατί δεν ξέρουν πότε ακριβώς θα φύγουν και πότε θα επιστρέψουν.

Με τον τρόπο αυτό, η γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» σχολιάζει σκωπτικά τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση με την ελληνική κυβέρνηση, τη στιγμή που «όλοι περιμένουν την έκθεση της τρόικας».

Επικαλούμενη υψηλόβαθμο αξιωματούχο των Βρυξελλών, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι πληροφορημένοι για το πού πάνε τα λεφτά τους και ότι οι πολιτικοί δίνουν την εντύπωση πως η τρόικα ελέγχει αδιάλειπτα τα βιβλία των ελληνικών αρχών. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική. Η έκθεση της τρόικας δεν είναι παρά ένα μεγάλο πολιτικό χαρτί, υποστηρίζει.

«Εάν πολιτικά έχει αποφασιστεί εδώ και καιρό η Ελλάδα να παραμείνει, τουλάχιστον προσωρινά στο ευρώ, τότε η μεγάλη αναμονή για την έκθεση της τρόικας θα πρέπει επιτέλους να τελειώσει. Είναι καιρός το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες να πουν στους πολίτες ότι θέλουν να συνεχίσουν να βοηθούν την Αθήνα και να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη μη δημοκρατικά νομιμοποιημένη τρόικα σαν άλλοθι για τις πολιτικές τους αποφάσεις», καταλήγει το δημοσίευμα.