ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απάντηση των βουλευτών της ΝΔ στο Σγουρό

Απάντηση των βουλευτών της ΝΔ στο Σγουρό

Οι31 βουλευτές της ΝΔ, που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή, για τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που σκοπεύει να διαθέσει για την τουριστική προβολή της Αττικήςο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός απαντούν με επιστολή τους στα όσα υποστηρίζει ο Περιφερειάρχης.

Ακολουθεί η επιστολή των βουλευτών:

«Με αφορμή την απάντηση του κ.Σγουρού, στην ερώτηση που κατατέθηκε για τα 8,5 εκατομμύρια ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια για την τουριστική προβολή της Αττικής, οι Βουλευτές ,που συνυπέγραψαν την ερώτηση, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:

'' O κ.Σγουρός, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και την ψυχραιμία του.

Στην απάντησή του αναφέρεται σε όλα εκτός από την πραγματική ουσία του ζητήματος που θέσαμε. Φτάνει μέχρι την κυβέρνηση Καραμανλή, που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη σύμβαση των 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Το αντίθετο η διαδικασία άρχισε να επιταχύνεται από το 2010 και ξέρουμε ποιος ήταν τότε κυβέρνηση.

Όσα αναφέρει είναι απολύτως άσχετα με το θέμα που αναδείξαμε, ξεκάθαρη προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Στο μεσοδιάστημα, επιχειρεί, να μας στερήσει το δικαίωμα άσκησης κοινοβουλευτικού έργου.

Στέλνει επιστολή στον Πρωθυπουργό κατηγορώντας μας, και μας απειλεί ότι θα ενημερώσει τον κ.Ράιχενμπαχ.

Δεν σκοπεύουμε να ακολουθήσουμε τον κ.Σγουρό σε αυτό το εικονικό και ψευδεπίγραφο πεδίο αντιπαράθεσης.

Και δεν σκοπεύουμε να σιωπήσουμε.

Επισημαίνουμε ότι άλλο το νομότυπο και το νομιμοφανές και άλλο το ηθικό.

Αναφερθήκαμε όχι στη νομιμοφάνεια της σύμβασης αλλά στα προκλητικά και υπερβολικά κόστη.

Και οφείλει επιτέλους να το αντιληφθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Δεν ευσταθεί το επιχείρημα ότι θα χαθούν τα χρήματα του ΕΣΠΑ αν δεν εφαρμοστεί, επακριβώς, η σύμβαση που υπέγραψε με τα συγκεκριμένα κόστη για την τουριστική προβολή της Αττικής.

Όπως δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική το επιχείρημα ότι η ανάπτυξη της Αττικής εξαρτάται από ένα site που θα κοστίσει 1,3 εκατομμύρια ευρώ, και πολλά άλλα.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να δούμε και το κεφάλαιο αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, σε ότι αφορά τους προϋπολογισμούς έργων ή δράσεων που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ, και πρέπει να έχουν ορθολογική διάσταση, και να αποφεύγονται υπερτιμολογήσεις.

Είμαστε νέοι βουλευτές που εκλεγήκαμε για πρώτη φορά στο Κοινοβούλιο, κάτι που προφανώς του διαφεύγει γιατί δεν τον συμφέρει.

Είναι δύσκολο, όσο και αν προσπαθεί, να μας ''τσουβαλιάσει'' με το παρελθόν και τις πρακτικές του, που υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί ο ίδιος.

Στηρίζουμε τον Αντώνη Σαμαρά στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας.

Γνωρίζουμε τι συμβαίνει στην κοινωνία, γνωρίζουμε ότι θα κληθούμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις για τις αμαρτίες και τις πρακτικές του παρελθόντος.

Σε αυτό το παρελθόν ανήκουν αυτές οι πρακτικές, η διάθεση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για δράσεις, η τιμολόγηση των οποίων προκαλεί τον πολίτη που υποβάλλεται σε θυσίες αλλά και τη νοημοσύνη μας.

Ας το καταλάβει επιτέλους..».