ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση Παπαμιμίκου στο Υπ. Οικονομικών για τα μπλοκάκια

Παρέμβαση Παπαμιμίκου στο Υπ. Οικονομικών για τα μπλοκάκια

Παρέμβαση στο υπουργείο Οικονομικών για το ζήτημα της φορολόγησης των νέων επαγγελματιών που εργάζονται με "μπλοκάκι" έκανε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος

Με αφορμή τα δημοσιεύματα που μιλούσαν για πρόθεση του οικονομικού επιτελείου να μεταβάλει τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ θέλησε με επιστολή του προς το Υπουργείο Οικονομικών να ζητήσει να εξαιρεθούν από την υψηλή φορολόγηση όσοι νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μόνο ένα εργοδότη.

«Η αντιμετώπιση αυτών των επαγγελματιών, πρέπει να είναι η ίδια με εκείνη των μισθωτών υπαλλήλων», υποστηρίζει ο κ. Παπαμιμίκος προσθέτοντας πως η υψηλή φορολόγησή τους θα είχε ως αποτέλεσμα την αναγκαστική έξοδο τους από την αγορά εργασίας, μιας και οι εισφορές στα ταμεία για ένα νέο άνθρωπο, με περιορισμένο συνήθως κύκλο εργασιών, είναι δυσβάσταχτες.

Σε πολιτικό επίπεδο, μετά την περσινή κατάθεση 14 συγκεκριμένων σημείων, για χαμηλότερη φορολόγηση στο πλαίσιο της καμπάνιας "πληρώνω δίκαια", η ΟΝΝΕΔ επανέρχεται κάνοντας παρέμβαση δια μέσου του Προέδρου της απευθείας στο αρμόδιο Υπουργείο,

Ο κ. Ανδρέας Παπαμιμίκος και η ΟΝΝΕΔ έχουν εγκαινιάσει ένα ευρύ φάσμα δράσεων με τίτλο «επιχειρώ αλλιώς» προκειμένου σε εποχές χαμηλής απασχόλησης να στρέψουν το ενδιαφέρον της νέας γενιάς μακριά από κρατικοδίαιτες λογικές, ενισχύοντας την ατομική πρωτοβουλία.