ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αδιανόητο το αίτημα της Τρόικας για ελάφρυνση των τραπεζών»

«Αδιανόητο το αίτημα της Τρόικας για ελάφρυνση των τραπεζών»

«Αδιανόητες« είναι, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών, την ώρα μάλιστα που οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι αναμένεται να υποστούν περαιτέρω επιβάρυνση.

Η κα Γεννηματά εξέφρασε την έντονη αντίδρασή της για το αίτημα της τρόικας περί μη επιστροφής από τις τράπεζες του ποσού των 555 εκατ. ευρώ από την κρατική χρηματοδότηση, τονίζοντας πως το ποσό αυτό περιλαμβάνεται στον προϋπολογισμό του 2012 που είχε εισηγηθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος διατύπωσε επιφυλάξεις για νομικούς και εποπτικούς λόγους. Ζητήθηκε η γνώμη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που, μετά τις εκλογές, γνωμοδότησε υπέρ της καταβολής του ποσού», ανέφερε η κα Γεννηματά, ενώ πρόσθεσε ότι: «Ο τότε υπουργός Οικονομικών (Ευάγγελος Βενιζέλος), μετά από ενημέρωση και προτροπή των αρχηγών των τριών κομμάτων που υποστηρίζουν την Κυβέρνηση, αποδέχτηκε τη γνωμοδότηση και ζήτησε από τις τράπεζες να καταβάλουν το ποσό».

«Αυτό και πρέπει να γίνει. Είναι αδιανόητο να γίνονται σκέψεις για ελάφρυνση των τραπεζών και περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων», κατέληξε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.