ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννάκου: Είναι μεγάλη τιμή η βράβευση της Ε.Ε. με το Νόμπελ Ειρήνης

Γιαννάκου: Είναι μεγάλη τιμή η βράβευση της Ε.Ε. με το Νόμπελ Ειρήνης

Με αφορμή την απονομή στην Ευρωπαϊκή Ένωση του Νόμπελ Ειρήνης, η Επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαριέττα Γιαννάκου δήλωσε τα εξής:

«Είναι μεγάλη τιμή η βράβευση της Ε.Ε. με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης. Η Ένωση, οι θεσμοί της και οι ευρωπαίοι πολίτες, έχουν διανύσει σχεδόν 60 χρόνια ειρήνης, δημοκρατίας και ευημερίας συμφιλιώνοντας τους προαιώνιους εχθρούς. Επιπλέον κατάφεραν να ενώσουν το σύνολο της Ευρώπης με ειρηνικές διαδικασίες και να προσφέρουν εγγύηση δημοκρατίας και ελευθερίας στα κράτη μέλη και ελπίδα στις υποψήφιες για ένταξη χώρες.

Το γεγονός αυτό της συνένωσης με θεσμούς και υπερεθνικά όργανα είναι μοναδικό στην ιστορία της ανθρωπότητας και οφείλεται σε δημοκρατικά εκλεγμένες Κυβερνήσεις και Κοινοβούλια, αλλά και σε σπουδαίες προσωπικότητες που συνέλαβαν τις αξίες της ειρήνης, της δημοκρατίας και της ελευθερίας και τις έκαναν πράξη.

Παρά τη σημερινή οικονομική κρίση, η αξία αυτής της βράβευσης ενέχει ισχυρότατο συμβολισμό και αυτός είναι η υποχρέωσή μας, να υπερπηδήσουμε όλα τα εμπόδια και τις στενόκαρδες αντιλήψεις, εργαζόμενοι σταθερά για μια Ευρώπη, όπου υποκείμενο της ιστορίας θα είναι ο άνθρωπος και που δεν θ’ απαρνηθεί το κοινωνικό μοντέλο που την έκανε αξιοζήλευτη στο παγκόσμιο σύστημα».