ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φ.Γεννηματά: Είμαστε περήφανοι που πήρε η Ε.Ε το Νόμπελ Ειρήνης

Φ.Γεννηματά: Είμαστε περήφανοι που πήρε η Ε.Ε το Νόμπελ Ειρήνης

Τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης χαιρέτισε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης, Φώφη Γεννηματά, λέγοντας ότι «νιώθουμε περήφανοι γιατί ως Έλληνες είμαστε μέλη της ΕΕ».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στα πολλαπλά μηνύματα που στέλνει η απονομή του φετινού Νόμπελ. Ειδικότερα, είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αγωνίζεται για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα εντός και εκτός των συνόρων της, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα είναι και πρέπει να παραμείνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Επιπλέον, τόνισε ότι η οικονομική κρίση που ταλανίζει πολλές χώρες της ΕΕ δεν πρέπει να επιφέρει εκπτώσεις στα κεκτημένα του νομικού και ηθικού της πολιτισμού και πως χρέος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι να συνεχίσει στο δρόμο της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ισότιμα και για όλα τα μέλη της.

Χαρακτήρισε δε τιμή και για την Ελλάδα τη βράβευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι συστατικό στοιχείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας, της συμφιλίωσης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν χωρούν φωνές ρατσισμού και μισαλλοδοξίας», υπογράμμισε. «Ας αποτελέσει αυτή η βράβευση την αφορμή για να θυμηθούν όλοι ότι η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική ένωση αλλά κυρίως χώρος αρχών, αξιών και αλληλεγγύης», σημείωσε η κ. Γεννηματά.