ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Τρόικα επιμένει και ο Μανιτάκης ελπίζει

Η Τρόικα επιμένει και ο Μανιτάκης ελπίζει

Αισιόδοξος ότι οι συνομιλίες με την Τρόικα θα έχουν αίσια έκβαση, εμφανίστηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, εξερχόμενος της συνάντησης με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η συζήτηση προχωρά, πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί θετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης, ενώ σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση με την Τρόικα, απάντησε «ενδεχομένως, δεν το γνωρίζουμε ακόμη».

Την ίδια ώρα, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, αναφέρουν ότι η τρόικα εμμένει στη θέση της να γνωρίζει επακριβώς τον αριθμό των υπαλλήλων του Δημοσίου που θα αποχωρήσουν μέσα στο 2012, την υπηρεσία από την οποία θα αποχωρήσουν, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος ανά υπάλληλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των δανειστών δίνουν μεγάλη σημασία στον συμβολισμό της συγκεκριμένης παρέμβασης και επιμένουν στο «γενικό ξεκαθάρισμα» του πληθυσμού στο Δημόσιο.

Σημειώνεται ότι αυτή την ώρα οι συνομιλίες των επικεφαλής της Τρόικας συνεχίζονται με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.