ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Διευρύνεται το χρέος χωρίς να καταλήγει στην αγορά τίποτα

Καμμένος: Διευρύνεται το χρέος χωρίς να καταλήγει στην αγορά τίποτα

Την άποψή του πως αν ήταν μετρητά τα χρήματα της δόσης και έπεφταν στην αγορά, τότε να τα παίρναμε, εξέφρασε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος είπε: «Αν τα 31 δισ. μας δίνονται μετρητά στην Ελλάδα για να μπουν στην αγορά να τα πάρουμε. Αν είναι να πάρουμε εγγυήσεις οι οποίες θα είναι ένα χαρτί του IFSF, ενός οργανισμού που δεν έχει κεφάλαιο ούτε ένα ευρώ, για να δοθούν στις τράπεζες προκειμένου να χρεωθεί ο ελληνικός λαός, να μη δουλέψει η αγορά και να οδηγούμαστε σε μια διόγκωση του χρέους της τάξεως των 500 δισ. να μην τα πάρουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.

Πρόσθετα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Αν υπήρχε πράγματι βοήθεια, οικονομική βοήθεια από τη μεριά της τρόικας για την ελληνική οικονομία, θα έλεγα «ναι». Αλλά εδώ δεν υπάρχει βοήθεια. Εδώ υπάρχει μια διεύρυνση του χρέους, χωρίς να μπαίνουν μετρητά, έχοντας, ουσιαστικά, οδηγήσει την ελληνική αγορά στην ασφυξία, έχοντας αυξήσει τις κατασχέσεις, έχοντας οδηγήσει την ανεργία σε τεράστιο βαθμό και έχοντας οδηγήσει την ύφεση, πλέον, σε τέτοιο ποσοστό που οδηγεί στην πτώχευση».