ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικές «καραμπόλες» μετά το διάγγελμα

Πολιτικές «καραμπόλες» μετά το διάγγελμα

Το διάγγελμα του Πρωθυπουργού είχε σαφή αποδέκτη τους κυβερνητικούς εταίρους της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τους βουλευτές του κόμματός του.

Αμέσως μετά τις δηλώσεις του, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς βρέθηκε με βουλευτές του κόμματός του και τους μετέφερε το πόσο κρίσιμες είναι οι στιγμές, καλώντας τους ουσιαστικά να ψηφίσουν τα μέτρα. Αυτό όμως δείχνει και ό,τι δεν προέκυψε κάτι καινούργιο από τις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους και γι’ αυτό στάθηκε στο γεγονός, ότι έχουν υπάρξει βελτιώσεις και στα εργασιακά, δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς πως θα κλείσει το πακέτο όπως και να έχει και θα κατέβει στη Βουλή, «πετώντας» ουσιαστικά το «μπαλάκι» στους κυβερνητικούς εταίρους ώστε να το ψηφίσουν.

Από την πλευρά τους στην Ιπποκράτους, θεωρούν πως δεν έχει αλλάξει κάτι και πως ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να συνεχίσει τις επαφές για τα εργασιακά με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ενώ την ίδια αντίδραση είχαν και στην ΔΗΜΑΡ, όπου φάνηκαν μάλιστα ενοχλημένοι και ..έκπληκτοι απο τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού. Πήγες στη ΔΗΜΑΡ ανέφεραν πως θα στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά αυτό δεν σημαίνει, ότι πρέπει να διαλυθούν όσα ισχύουν στα εργασιακά, ωστόσο φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως υπάρχει ένα «game over» στις διαπραγματεύσεις και πλέον όλοι θα έρθουν αντιμέτωποι στη Βουλή με τις επιλογές τους γύρω από τα εργασιακά και τις απολύσεις στο Δημόσιο ….αλλά και με τις δηλώσεις και τις εξαγγελίες τους.

Διαβάστε επίσης:

Α.Σαμαράς: Θα σώσουμε την Ελλάδα όσοι τολμήσουμε!

Θρίλερ διαβουλεύσεων Σαμαρά με Ευρωπαίους εταίρους

Παραμένουν οι αλλαγές στα εργασιακά το «μεγάλο αγκάθι»