ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος:Οι μειώσεις στους δικαστικούς συνιστούν συνταγματική εκτροπή

Καμμένος:Οι μειώσεις στους δικαστικούς συνιστούν συνταγματική εκτροπή

«Συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η Τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση», χαρακτήρισε τις μειώσεις στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών, ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ενώ κάλεσε και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πάρει θέση.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η περικοπή των μισθών των δικαστών, πέραν του 38% που έχει ήδη επέλθει, έρχεται να επεκταθεί επιπλέον κατά 25,5% και εξέφρασε την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των δικαστικών, λέγοντας ότι το κόμμα του θα κάνει τα πάντα εντός και εκτός του Κοινοβουλίου, «για να μην προχωρήσει αυτή η απαίτηση της τρόικας και η υποχώρηση της κυβέρνησης». «Θεωρούμε ότι πλέον σε αυτή την κατάσταση της συνταγματικής εκτροπής και της προσπάθειας αλώσεως της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, πρέπει να πάρει το λόγο και ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κ.Καμμένος. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, «εδώ έχουμε την προσπάθεια της τρόικας και την υποχώρηση της κυβέρνησης, για καταπάτηση διατάξεων του Συντάγματος. Έχουμε μια συνταγματική εκτροπή την οποία επιβάλλει η τρόικα και εκτελεί η κυβέρνηση. Διαπιστώσαμε για ακόμη μια αφορά ότι ο θεσμός της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης ο οποίος είναι συνταγματικά κατοχυρωμένος δέχεται μια επίθεση».

Στη συνάντηση παραδόθηκε στον κ. Καμμένο, υπόμνημα στο οποίο επισημαίνονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικαστικός κλάδος, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, τόνισε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ο ελληνικός λαός προσβλέπει στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων κα Βασιλική Θάνου, είπε ότι ξεκινά μια νέα σειρά συναντήσεων με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να συζητηθούν τα προβλήματα των δικαστικών και χαρακτήρισε τα ποσοστά μειώσεων των μισθών στον κλάδο «παράλογα υψηλά». Ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γεώργιος Φαλτσέτος υποστήριξε ότι η Δικαιοσύνη οδηγείται σε μια «οιονεί υπαλληλοποίηση».

Στη συνάντηση ήταν, επίσης, παρόντες ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστας Μαρκόπουλος, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ, η υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χρυσούλα- Μαρία Γιαταγάνα και ο υπεύθυνος του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Καπερνάρος. Νωρίτερα ο κ.Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο του Συνδέσμου Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών-Πειραιώς και ενημερώθηκε «για τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται το ταμείο, εξαιτίας του «κουρέματος» των αποθεματικών του, χαρακτηρίζοντάς το ως λεηλασία» σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος.