ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Τσίπρας: «Οχι» σε όσους θέλουν να μας κάνουν αποικία χρέους

Α. Τσίπρας: «Οχι» σε όσους θέλουν να μας κάνουν αποικία χρέους

Για περίοδο πρωτοφανούς κρίσης και για οικονομική και κοινωνική καταστροφή «που δεν έχει ξαναδεί η πατρίδα μας σε καιρό ειρήνης», έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ενότητα, αποφασιστικότητα και μία πολιτική ηγεσία που να εμπνεύσει το συλλογικό όραμα, και όχι από φοβισμένες ηγεσίες που δεν είναι αντάξιες των περιστάσεων, τόνισε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Στέφανο Ταμβάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ διεμήνυσε πως πρέπει να πούμε ένα μεγάλο όχι στο διαρκή διεθνή οικονομικό έλεγχο και σε όσους θέλουν να κάνουν την πατρίδα μας αποικία χρέους.

«Είναι σαν να έχουμε περάσει έναν πόλεμο, δίχως να πολεμήσουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά, και σε αυτόν τον πόλεμο χρειάζεται ενότητα και αποφασιστικότητα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράστηκε με θερμά λόγια για το ΣΑΕ και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα και τη στήριξη των Ελλήνων που αναζητούν μία καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα των απωλειών που είχαν, λόγω PSI, όσοι ομογενείς είχαν αγοράσει κρατικά ομόλογα, με τον κ. Τσίπρα να σημειώνει πως πρόκειται για ένα ακόμα ζήτημα που αναδεικνύει την αναξιοπιστία του ελληνικού κράτους.

Από την πλευρά του, ο κ. Ταμβάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην ταύτιση απόψεων με τον κ. Τσίπρα, στα θέματα της ψήφου των ομογενών.

«Είναι μια ευκαιρία τώρα να δείξει ο ελληνισμός ότι θέλει να προσφέρει με την ψήφο του στην πατρίδα, με την παρουσία του», σημείωσε ο κ. Ταμβακάκης.