ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Παπανδρέου δεν διαψεύδει την συνάντηση με τραπεζίτες

Ο Παπανδρέου δεν διαψεύδει την συνάντηση με τραπεζίτες

Μετά την αποκάλυψη της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου ότι «ο κ. Παπανδρέου, ως πρωθυπουργός της χώρας και ο κ. Παπακωνσταντίνου, ως υπουργός Οικονομικών, το Γενάρη του 2011, ενώ κατείχαν τη λίστα αυτή, συναντήθηκαν με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία» τα ερωτήματα για τον ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στην ιστορία με τη «λίστα Λαγκάρτν» γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ.

Σύμφωνα με την κυρία Κωνσταντοπούλου, την συνάντηση με τον διοικητή της HSBC της την επιβεβαίωσε ο ίδιος ο κ. Παπακωνσταντίνου όταν τον ρώτησε η ίδια. «Δεν θέλησε να μου απαντήσει ποιο ήταν το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης» πρόσθεσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Για το θέμα αυτό το γραφείο του Γιώργου Α. Παπανδρέου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία όμως από όσα υποστηρίζει ο πρώην πρωθυπουργός προκύπτει ότι ο κ. Παπανδρέου δεν διαψεύδει ότι συναντήθηκε με τον διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται: «η προσπάθεια ορισμένων, να καταστήσουν τη γνωστή σαν "λίστα Λαγκάρντ" αντικείμενο συναντήσεων του τότε Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, με εκπροσώπους τραπεζών, θα μπορούσε να πει κανείς ότι στερείται σοβαρότητας, αν πίσω από αυτήν δεν υπήρχε μια επιχείρηση προκειμένου οι αυτονόητες δραστηριότητες ενός Πρωθυπουργού να καταστούν αντικείμενο μιας ανυπόστατης σεναριολογίας, με στόχο την επίτευξη πολιτικών εντυπώσεων και την μικροκομματική εκμετάλλευση».

Αναφέρεται επίσης: «Πάγια θέση του Γιώργου Α. Παπανδρέου, την οποία υποστηρίζει με κάθε ευκαιρία στα Όργανα της ΕΕ, σε διεθνείς Οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά και στις συναντήσεις που έχει με θεσμικούς παράγοντες σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι ότι, απαιτείται να ληφθούν άμεσα αποφάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων, αφού εκτός των οικονομικών εγκλημάτων που διαπράττονται, οι πολίτες όχι μόνο στερούνται σημαντικών πόρων αλλά και καλούνται να καλύψουν το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς. Και όπως επανειλημμένα έχει τονίσει, μεγάλη ευθύνη για το κενό δίκαιης ρύθμισης αυτού του κορυφαίου θέματος έχει και η ΕΕ, όπως και οι συμμετέχοντες στο G20».

Όπως προκύπτει η ανακοίνωση που βγήκε από το ίδιο το γραφείο του κ. Παπανδρέου, σε κανένα σημείο δεν διαψεύδει την συνάντηση στην οποία αναφέρεται η κ. Κωνσταντοπούλου με το διοικητή της τράπεζας HSBC στην Ελβετία και η οποία ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί για ποιον λόγο πραγματοποιήθηκε την στιγμή μάλιστα που στα χέρια του πρώην πρωθυπουργού βρισκόταν η λίστα με όλα τα ονόματα.

Σημειώνεται ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει ζητήσει την κλήση του κ. Παπανδρέου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου ο άνθρωπος που έφερε την χώρα στο χείλος της καταστροφής να καταθέσει όσα γνωρίζει για την επίμαχη «λίστα Λαγκάρντ».

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντοπούλου: Ο Παπανδρέου γνώριζε για τη λίστα Λαγκάρντ

Άνω - κάτω έγιναν Βενιζέλος και Κωνσταντοπούλου στην Επιτροπή