ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Παπαρήγα: Δεν φτάνει μόνο η καταψήφιση των μέτρων

Α. Παπαρήγα: Δεν φτάνει μόνο η καταψήφιση των μέτρων

Για τη ψήφιση των νέων μέτρων και τη λαϊκή αντίδραση, που πρέπει να υπάρξει μίλησε η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας & των σωματείων της ΕΑΣ.

Στη δήλωσή της η κα. Παπαρήγα ανέφερε: «Η λαϊκή αντίδραση πρέπει να συσπειρωθεί στο αίτημα να καταψηφιστούν τα μέτρα, όμως εμείς επισημαίνουμε ότι δεν πρέπει το αίτημα να είναι μόνο η καταψήφιση. Γιατί, ακόμα κι αν καταψηφιστούν, η κυβέρνηση και όλοι οι μηχανισμοί της ΕΕ θα έχουν τη δυνατότητα να εκβιάσουν λέγοντας: Δεν δίνουμε τη δόση, τιμωρώντας την Ελλάδα, δηλαδή τιμωρώντας τον ελληνικό λαό. Από αυτή την άποψη εμείς παλεύουμε για να καταψηφιστούν και να είναι μία αρχή μιας λαϊκής αντεπίθεσης. Απ’ τα πάνω οποιαδήποτε εξέλιξη κι αν έρθει τα επόμενα χρόνια δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστική αλλαγή. Επομένως πρέπει να υπάρχει λαϊκή αντεπίθεση ριζικής ανατροπής. Χωρίς αποδέσμευση από την ΕΕ, οριστική διαγραφή του χρέους και κοινωνικοποίηση, δεν μπορούμε να μιλάμε για πραγματική καταψήφιση των μέτρων. Καταψήφιση ΝΑΙ, αλλά και ολοκληρωμένη εναλλακτική ριζική λύση από την άλλη. Όσοι επιμένουν μόνο στην καταψήφιση και μετά βλέπουμε ή εναποθέτουν τα πάντα μόνο σε μία αλλαγή μέσω μιας εκλογικής διαδικασίας, αυτό που θα κάνουν δεν είναι τίποτα άλλο πάρα να επιμηκύνουν και να κάνουν ακόμα χειρότερα τα βάσανα του λαού».

Για τη συνάντηση με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας & των σωματείων της ΕΑΣ, η κα. Παπαρήγα δήλωσε: «Η σημερινή κυβέρνηση, συνεχίζοντας βεβαίως το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων και πιστή στις εντολές της ΕΕ, σκοπεύει κυριολεκτικά να επιβάλει το θάνατο στην Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Το αποτέλεσμα θα είναι όχι μόνο να βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι -και μάλιστα με το νέο νόμο χωρίς πραγματική αποζημίωση και χωρίς μέλλον- αλλά και η πλήρης εξάρτηση της χώρας από ευρωπαϊκά ή μη ευρωπαϊκά μονοπώλια όχι μόνο στο βαρύ οπλισμό, αλλά ακόμα και στα δευτερεύοντα, αλλά πολύ χρήσιμα βεβαίως, υλικά για την αμυντική ικανότητα του στρατού και της χώρας. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει πάση θυσία συκοφαντώντας τους εργαζόμενους και αθωώνοντας τη δική της πολιτική, να πάει σε μηδενική βάση, κλείνοντας τα εργοστάσια και κυρίως πουλώντας αυτά και την περιουσία τους σε ιδιώτες, που το βέβαιο είναι ότι θα αλλάξουν την χρήση της γης. Είμαστε ριζικά αντίθετοι. Θεωρούμε ότι είναι αδύνατον να μπορούμε να μιλάμε για φιλολαϊκή ανάπτυξη σε συνθήκες όπου οι εστίες πολέμου είναι αρκετές και ανάβουν και νέες και να μην υπάρχει Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία που μπορεί να εξασφαλίζει την αμυντική ικανότητα της χώρας μέχρι εκεί που μπορεί να την εξασφαλίσει».