ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσίασε το νέο του βιβλίο ο Ανδρέας Λοβέρδος

Παρουσίασε το νέο του βιβλίο ο Ανδρέας Λοβέρδος

Το νέο του βιβλίο, με τίτλο «Θέσεις για τη Νέα Ελληνική Ανόρθωση», παρουσίασε απόψε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, στην ομιλία του, έκανε λόγο για την ανάγκη ενός «ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος» που θα ηγηθεί της πορείας για την ανόρθωση της χώρας.

Ο πρώην υπουργός πρόσθεσε ότι τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει, ωστόσο, δεν θέλησε να κάνει λόγο «σήμερα» για τον τρόπο συγκρότησής του, για το εάν «θα οδηγηθούμε δηλαδή στη δημιουργία νέου κόμματος, ή αν μπορεί να μετασχηματιστεί κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ή αν θα συγκροτηθεί ένα κόμμα τύπου ΕΛΙΑΣ, ή αν υπάρχει περίπτωση -δεν το βλέπω- να ενωθούν υπάρχοντα κόμματα» και τόνισε ότι όλα αυτά πρέπει να τρέξουν μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα, διότι πριν θα ήταν εθνικό λάθος.

Στο ίδιο πλαίσιο, ανέφερε ότι «η Δημοκρατική Παράταξη» είναι μεγάλη και πως «θα παλέψουμε, όμως, και θα την ξανακάνουμε μεγάλη».

Αναφορικά με το προς ψήφιση νέο πακέτο μέτρων, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα στηρίξει τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς. Σημείωσε δε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή, θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα».

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος άσκησε κριτική στα «δημαγωγικά πολιτικά μορφώματα που υποστηρίζονται από πολίτες και δυνάμεις, που ό,τι πελατειακό και παρασιτικό έχασαν ως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ επιχειρούν να το ξαναπάρουν ως ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερθείς στον σκοπό του βιβλίου του, το χαρακτήρισε «πολιτική μπροσούρα» για κάποια από όσα έγιναν και γι' αυτά που πρέπει να γίνουν, με σκοπό, όπως είπε, να επιχειρήσει να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Για έναν πολιτικό που «αντιλαμβάνεται ότι η κρίση καθιστά την πολιτική ως εκούσια προσέλευση στην τραγωδία», μίλησε ο δημοσιογράφος Γιώργος Λακόπουλος, ο οποίος συντόνιζε την παρουσίαση του βιβλίου με το πάνελ να απαρτίζουν οι καθηγητές του Πάντειου Πανεπιστημίου Αργύρης Πασσάς και Θανάσης Διαμαντόπουλος, καθώς επίσης και ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός Οικονομικών Νίκος Χριστοδουλάκης.