ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρεία σύνθεση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση με Σβόμποντα

ΣΥΡΙΖΑ: Ευρεία σύνθεση απόψεων διαπιστώθηκε στη συνάντηση με Σβόμποντα

«Ευρεία σύνθεση απόψεων» διαπιστώθηκε κατά τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, κατά την οποία υπήρξε συμφωνία στο ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει αποτύχει στους στόχους και έχει οξύνει την ύφεση και την οικονομική κρίση, αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση κατά τη συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα και στην οποία, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Δημήτρης Παπαδημούλης, η βουλευτής και υπεύθυνη της Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου του Υπουργείου Εξωτερικών Ρένα Δούρου και o Νίκος Παππάς, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, διαπιστώθηκε ευρεία σύνθεση απόψεων. Ο κ. Σβόμποντα θεωρεί ότι το πρόγραμμα της τρόικας έχει αποτύχει στους στόχους του κι έχει προκαλέσει την όξυνση της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πως οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι ιδεοληπτικές και φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει μεγάλη αύξηση του δημόσιου χρέους, αύξηση της ανεργίας, διάλυση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής πρόνοιας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να συνεχιστεί η ανταλλαγή απόψεων μεσα από συναντήσεις και διάλογο. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης στην ανακοίνωσή του ότι είναι κοινή παραδοχή ότι η εμμονή στην νεοφιλελεύθερη γραμμή της τρόικας οδηγεί στην άνοδο του ευρωσκεπτικισμού και της ακροδεξιάς. Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ζητήθηκε να υπάρξει συνεργασία στα θέματα που αφορούν ζητήματα δημοκρατίας στην Ελλάδα, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δικαιώματα, στην Αθήνα, τον Δεκέμβριο, για να διερευνηθούν οι κλιμακούμενες ρατσιστικές επιθέσεις στην Ελλάδα και οι καταγγελίες για τις σχέσεις της Χρυσής Αυγής με την Ελληνική Αστυνομία.