ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει παράρτημα της κεντροδεξιάς

Ξενογιαννακοπούλου: Το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει παράρτημα της κεντροδεξιάς

Βολές κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου χρησιμοποιώντας βαρείς χαρακτηρισμούς για τον Ευ. Βενιζέλο.

Η πρώην υπουργός χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «παράρτημα ευρύτερης κεντροδεξιάς», επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στον Ευ. Βενιζέλο για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κόμμα.

«Υπάρχει μεγάλο κενό στη δημοκρατική παράταξη», σημείωσε η κ. Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας ότι πλέον τίθεται θέμα ύπαρξής του κόμματος.

«Το ΠΑΣΟΚ το πονάω. Το ΠΑΣΟΚ που έφυγα δεν είναι το ΠΑΣΟΚ για το οποίο έχω αγωνιστεί και έχω παλέψει τόσα χρόνια. “Αισθανόμαστε πολιτικά άστεγοι’’ μού λεει ο κόσμος. Κομμάτι ευρύτερης κεντροδεξιάς είναι το ΠΑΣΟΚ. Η ηγεσία έχει μεγάλη ευθύνη, για μια διαδικασία που συρρικνώνει το ΠΑΣΟΚ σε συντηρητικοποίηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ένα εικοσιτετράωρο μετά την αποχώρησή της από το κόμμα.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου έστρεψε τα βέλη της κατά του Ευ. Βενιζέλου τονίζοντας πως παρά το αρνητικό αποτέλεσμα των εκλογών, δεν έγινε εσωτερική αποτίμηση του αποτελέσματος, καταργήθηκαν τα όργανα και δεν γίνεται εσωτερική σύνθεση.

Σε ότι αφορά τιςε εξελίξεις στην οικονομία, η κ. Ξενογιαννα υποστήριξε ότι «δεν έπρεπε να ‘ρθει αυτό το πακέτο όπως ήρθε», γιατί όπως εξήγησε, σε μερικούς μήνες θα είμαστε στο ίδιο αδιέξοδο. Έχουμε εγκλωβιστεί στην ευρωπαϊκή σκηνή και θα αναβάλλονται οι αποφάσεις μέχρι τις γερμανικές εκλογές του χρόνου τέτοια εποχή» δήλωσε.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε ότι το συνεχές δίλημμα περί της σωτηρίας της χώρας ή της καταστροφής είναι φαύλος κύκλος που φέρνει τη χώρα κοντύτερα στην καταστροφή.