ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροδεξιά: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Αγία Οικογένεια και οι άλλοι!

Κεντροδεξιά: Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Αγία Οικογένεια και οι άλλοι!

Χθες σας αποκαλύψαμε ότι το πρόσωπο κλειδί στην όλη ιστορία είναι ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει πλέον και τις ευλογίες της Αγίας Οικογένειας.

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε ποιος ο ρόλος των κεντρικών προσώπων που έπαιξαν, παίζουν και θα συνεχίσουν να παίζουν σημαίνοντα ρόλο στην επόμενη μέρα της Κεντροδεξιάς παράταξης.

Κώστας Καραμανλής

Ο πρώην Πρωθυπουργός παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις εξελίξεις έχοντας απόλυτη γνώση των όσων διαδραματίζονται. Φέρεται να είναι αρκετά ενοχλημένος από τις συνεχείς διαρροές στενών συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, περί δήθεν συναντήσεων και συνομιλιών που ουδέποτε πραγματοποιήθηκαν. Κατά τα άλλα ο Κώστας Καραμανλής κρατά στάση αναμονής... Άλλωστε έχει ιδιαίτερη πείρα σε τέτοιους χειρισμούς και περίσσια υπομονή!

Ντόρα Μπακογιάννη

Ξέρει ότι έχει χάσει μια για πάντα το τρένο της διαδοχής. Για αυτό επιδιώκει να κατέχει ρυθμιστικό ρόλο στην επόμενη μέρα προκειμένου να επηρεάζει σημαντικά τη λήψη των όποιων αποφάσεων. Ποτέ δεν ξέχασε το παρελθόν και τώρα παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να "επανορθώσει" για λογαριασμό ολόκληρης της Οικογένειας. Αν και στο παρελθόν δεν είχε και την καλύτερη των σχέσεων με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, φαίνεται ότι θεωρεί πλέον τον Υπουργό Εξωτερικών ως τον μοναδικό που θα μπορούσε να φέρει εις πέρας το ρόλο του εγγυητή της ενότητας της Κεντροδεξιάς. Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η κ. Μπακογιάννη έχει και έναν γιο για τον οποίο επιθυμεί ένα λαμπρό πολιτικό μέλλον!

Κωστής Χατζηδάκης

Το αγαπημένο "παιδί" της Οικογένειας Μητσοτάκη πνέει τα μένεα γιατί βλέπει πως μια ακόμη ευκαιρία πάει χαμένη για τον ίδιο! Ουσιαστικά είναι εγκλωβισμένος πλέον, καθώς θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στη ρήξη με την οικογένεια Μητσοτάκη που τον στήριξε από τα πρώτα του βήματα στην πολιτική (και στην οποία χρωστά την ύπαρξή του στην πολιτική, γιατί να το κρύψομεν άλλωστε!) και το πισωγύρισμα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο κ. Χατζηδάκης είχε από καιρό ξεκινήσει τις εσωκομματικές ζυμώσεις όπως πρώτο το newsbomb.gr είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας. Η γνώμη μας είναι ότι ο Υπουργός Ανάπτυξης θα σκύψει το κεφάλι και θα ακολουθήσει την επιλογή Αβραμόπουλου καθώς και στο παρελθόν δεν έχει επιδείξει κάποιο ηγετικό στοιχείο συνοδευόμενο από ρήξεις και ανατροπές.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ δείχνει να μη θέλει ούτε καν να ακούσει για τέτοια σενάρια. Πρωτοκλασάτα στελέχη του όμως που ανησυχούν για το πολιτικό τους μέλλον και διακρίνουν ένα πολιτικό σκηνικό αρκετά ρευστό, έχουν ξεκινήσει ήδη τις συζητήσεις τόσο μεταξύ τους όσο και με τους πρώην συναγωνιστές τους! Σύμφωνα με τις πηγές μας λοιπόν υπάρχει μια ομάδα στελεχών που θα έβλεπε με καλό μάτι τον Δημήτρη Αβραμόπουλο στα ηνία μιας ενωμένης Κεντροδεξιάς παράταξης, μιας και όπως τονίζουν ο ίδιος έχει καταφέρει να κρατηθεί έξω από την εικόνα του μνημονίου παρά το ότι συμμετείχε στις μνημονιακές κυβερνήσεις. Παλιά του τέχνη κόσκινο βέβαια του Υπουργού Εξωτερικών, αφού η διπλωματία κυλά στο αίμα του όπως μας είπε ένα από τα πλέον προβεβλημένα στελέχη του κ. Καμμένου!

Γιώργος Καρατζαφέρης

Μπορεί να μην έχει πλέον τη δύναμη που κατείχε τα προηγούμενα χρόνια, όμως ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς. Ιδιαιτέρως δε μετά την πρόσφατη περιπέτεια του αδερφού του, η δημοφιλία της Οικογένειας Καρατζαφέρη έχει εκτοξευθεί στα ύψη.

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε ένα ενδιαφέρον τετ α τετ με τον Υπουργό Εξωτερικών όπου και συζήτησαν στα πεταχτά τα περί μελλοντικών κινήσεων. Βουλευτής που ήταν παρών στη συνάντηση, μας μετέφερε την ατάκα του Γιώργου Καρατζαφερή ο οποίος κλείνοντας το μάτι στον Δημήτρη Αβραμόπουλο του είπε: "Δημήτρη μου Δημήτρη μου, μου το κλεισες το σπίτι μου!" Έπειτα αποχώρησαν και οι δυο χαμογελαστοί... Για εμάς πρέπει να θεωρείται δεδομένη η στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και ο Γιώργος Καρατζαφέρης αποτελεί ένα από τα πολιτικά παιδιά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Και μπορεί η σχέση τους να έχει περάσει από 40 κύματα, ο σεβασμός και η εκτίμηση υπάρχει πάντα στο πρόσωπο του Επίτιμου!

Αντώνης Σαμαράς

Η αλήθεια είναι ότι ο Πρωθυπουργός είναι ιδιαιτέρως απασχολημένος με τα του μνημονίου και των νέων μέτρων που καλείται να περάσει προκειμένου να πάρει η Ελλάδα το πακέτο των 31,5 δις ευρώ. Έτσι, δημιουργείται ένα κενό στο εσωτερικό της παράταξης, το οποίο κάποιοι δεν αφήνουν ανεκμετάλλευτο. Είναι γεγονός ότι δεν υπάρχει και κανένας από το επιτελείο του Πρωθυπουργού που θα μπορούσε να καλύψει αυτό το κενό, πλην ενός που και θεσμικά αποτελεί το σύνδεσμο μεταξύ Πρωθυπουργού και μελών της Κυβερνήσεως και ο οποίος κάνει φιλότιμες προσπάθειες να κρατήσει τις ισορροπίες.

Παρόλα αυτά, ο Αντώνης Σαμαράς παρακολουθεί διακριτικά και από απόσταση τις κινήσεις στο εσωτερικό της παράταξής του και όπως διαμηνύει στο στενό του κύκλο, θα αναλάβει δράση όταν το κρίνει σκόπιμο εκείνος. Εμείς ερμηνεύουμε τα λεγόμενα του Πρωθυπουργού σαν προειδοποίηση προς όλους τους ενδιαφερόμενους ενόψει ανασχηματισμού ή ακόμη και πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Και η αλήθεια είναι πως στην παρούσα φάση, ο Πρωθυπουργός κρατά και το καρπούζι και το μαχαίρι.

Όμως ο χρόνος κυλά με γοργούς ρυθμούς και οι εξελίξεις τρέχουν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η κούρσα που φαίνεται να έχει ξεκινήσει στα εσωπαραταξιακά της Κεντροδεξιάς θα έχει ακόμα πολλές στάσεις ανεφοδιασμού, και νικητής θα βγει εκείνος που θα έχει τις μεγαλύτερες αντοχές.

Μέχρι τότε κρατάμε σαν δεδομένο την ιδιαίτερα ενισχυμένη θέση την οποία καλείται να διαχειριστεί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος όπως επίσης και τις κινήσεις τακτικής που αναμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά.

Διαβάστε επίσης:

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εγγυητής της Κεντροδεξιάς για την επόμενη μέρα

Καραμανλής: Μακριά από τις κάλπες

Γεύμα με άρωμα εκλογών από τον Κώστα Καραμανλή

Η κρυφή συνάντηση Μητσοτάκη-Χατζηδάκη και η μυστική ατζέντα!