ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ο Σαμαράς είναι ο άφωνος χειροκροτητής της Μέρκελ»

«Ο Σαμαράς είναι ο άφωνος χειροκροτητής της Μέρκελ»

«Δεν μας κυβερνούν ευρωπαϊστές, αλλά μερκελιστές» είπε ο κ. Τσίπρας και επέκρινε δριμύτατα τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι έχει μετατραπεί σε χειροκροτητή της Μέρκελ και έχει ξεχάσει εντελώς τις δεσμεύσεις του για επαναδιαπραγμάτευση.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στην Άνγκελα Μέρκελ για τη δήλωσή της ότι οι χώρες με αυξημένο χρέος χάνουν την εθνική τους κυριαρχία, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι αποικία της πρώην Γερμανικής Αφρικής, ενώ καταδίκασε έντονα την κυβέρνηση που άφησε ασχολίαστη αυτή την παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο βιολί και εκβιάζει, συνδέοντας τη ψήφιση σκληρών μέτρων με μια από τις δόσεις που έχουν ήδη αποφασίσει να εκταμιεύσουν. Λένε ασύστολα ψέματα για να τρομοκρατήσουν το λαό. Αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, θα χρεοκοπήσει η ευρωζώνη και αυτό δεν το θέλει η κα. Μέρκελ. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά είναι αυτή που προσυπογράφει την χρεοκοπία του ελληνικού λαού», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε εν τέλει την άμεση διακοπή κάθε διαπραγμάτευσης με την τρόικα και την ουσιαστική αναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, σε ένα νέο πλαίσιο σεβασμού της εθνικής ανεξαρτησίας και της αξιοπρέπειας μίας ευρωπαϊκής χώρας.

Διαβάστε επίσης:

Στουρνάρας: Η κυβέρνηση συμφώνησε με τους δανειστές τα εργασιακά

Παπακωνσταντίνου: Έχω το CD της Λαγκάρντ αλλά δεν ξέρω που είναι

Τσίπρας: «Fast track» νομοθετεί η κυβέρνηση για το μέλλον της χώρας

.