ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τ.Κουίκ: Αισθάνομαι ντροπή για αυτά που γίνονται στο Κοινοβούλιο

Τ.Κουίκ: Αισθάνομαι ντροπή για αυτά που γίνονται στο Κοινοβούλιο

«Αισθάνομαι ντροπή και μόνο ντροπή γι’ αυτά που συμβαίνουν διαδικαστικά μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο», δήλωσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, για την ουσιαστική κατάργηση του κοινοβουλευτισμού στη χώρα μας, αφού ουσιαστικά οι βουλευτές δέχονται εκβιασμούς και καλούνται να ψηφίσουν ένα μνημόνιο 1.000 σελίδων, χωρίς να έχουν χρόνο να τις διαβάσουν πρώτα!

Ο κ. Κουίκ συνέχισε λέγοντας: «Ανεξάρτητα με το εγκληματικό περιεχόμενο του Μεσοπρόθεσμου που εξυπηρετεί μόνο τους τοκογλύφους δανειστές και σαφώς όχι τα συμφέροντα του Έλληνα και της Ελλάδας, είμαι υποχρεωμένος στους πρώτους μήνες αυτής της κοινοβουλευτικής μου θητείας να καταγγείλω το αίσχος που διέπει τους κανονισμούς λειτουργίας της Βουλής. Είναι αδιανόητο με βάση τα άρθρα του κανονισμού της Βουλής να γίνεται αποδεκτή με διαδικασίες fast track (με τη διαδικασία του «κατεπείγοντος» όπως το ονομάζουν) μία τέτοια κορυφαία νομοθετική παρέμβαση, για να συζητηθεί σε μία και μόνο συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής και την αμέσως επόμενη ημέρα να ζητήσει την ψήφο των Βουλευτών σε συνεδρίαση η οποία οφείλει να έχει μάξιμουμ διάρκεια τις 10 ώρες! Επιπλέον, με αυτή την άκρως αντιδημοκρατική, απολυταρχική νοοτροπία-διαδικασία στην Ολομέλεια των… 10 ωρών, δικαίωμα ομιλίας έχουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων, οι Εισηγητές των κομμάτων και οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι.

Κανένας άλλος Βουλευτής. Το κοπάδι των Βουλευτών δεν δικαιούται να ομιλεί. Αφήνω για το τέλος την παρατήρηση που έκανα με τη χθεσινή μου δήλωση. Ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατον και αποτελεί ευθεία υποτίμηση της νοημοσύνης όλων μας, να παραδίδει με θρασύτητα η κυβέρνηση έναν τόμο σχεδόν 1.000 σελίδων, προκειμένου να μελετηθεί, να συζητηθεί και να τεθεί μέσα σε 48 ώρες στην κρίση του Κοινοβουλίου. Επιπλέον, υπενθυμίζω ότι όλο αυτό το πολυνομοσχέδιο με ένα επίσης απόλυτο, αυταρχικό τρόπο, έρχεται στη Βουλή για ψήφιση σε ένα μόνο άρθρο, ασκώντας απίστευτο εκβιασμό σε βάρος Βουλευτών. (Ενδεχομένως άλλες διατάξεις θα υπερψήφιζαν και άλλες θα καταψήφιζαν. Κάτι, όμως, που δεν αποδέχεται η Τρόικα της Μέρκελ, η οποία θέλει σε όλα ΝΑΙ).

Μπορεί να μου πει κάποιος από εκείνους που έχουν συνθέσει κατά καιρούς το σημερινό κανονισμό της Βουλής, σε ποια άλλη δημοκρατία του κόσμου μπορεί να συμβαίνουν τα αντίστοιχα που συμβαίνουν στη Βουλή των Ελλήνων; Έχω επανειλημμένα θέσει από το Βήμα της Βουλής, όπως και με ανακοινώσεις μου, θέματα δυσλειτουργίας της Βουλής και εξαναγκαστικής παρεμπόδισης ενός σωστού κοινοβουλευτικού έργου εκ μέρους των Βουλευτών με βάση τους κανονισμούς που καταγγέλλω. Ζητώ δημόσια από όλα τα κόμματα και πάνω απ’ όλα από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με το οποίο έχω με όλες μου τις δυνάμεις συνταχθεί, να αλλάξουν οι Κανονισμοί της Βουλής από μηδενική βάση ώστε να πάψουμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο και να υπηρετούμε πιο σωστά τη Δημοκρατία αλλά και εκείνους τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν σε αυτές τις 300 θέσεις.

Θα αγωνιστώ προς αυτή τη κατεύθυνση των ριζικών αλλαγών. Διαβεβαιώνω ότι υπάρχουν παλαιότεροι βουλευτές που ξέρουν πολύ καλά το πρόβλημα και ήδη το συζητούν με πολλούς από εμάς τους νεώτερους στο κοινοβούλιο. Θα το σπάσουμε το κατεστημένο. Εάν τελικά δεν συμβούν αυτά, είμαι υποχρεωμένος να σκεφτώ πολύ σοβαρά για πόσο καιρό ακόμα δεν θα με προδώσουν οι αντοχές μου προκειμένου να παραμείνω στα βουλευτικά έδρανα. Η Βουλή του 2012 δεν μπορεί να λειτουργεί με νοοτροπίες Μεσαίωνα».

Διαβάστε επίσης:

Τα «βέλη» του εξαπέλυσε σε κυβέρνηση και Κουβέλη ο Δ.Παπαδημούλης