ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος σε Σαμαρά:Έφερα δώρο την παλιά σας αντιμνημονιακή εισήγηση

Καμμένος σε Σαμαρά:Έφερα δώρο την παλιά σας αντιμνημονιακή εισήγηση

Στην ομιλία του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος ξεκίνησε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο τον οποίο καταχειροκρότησαν οι βουλευτές της ΝΔ, περισσότερο από αυτούς του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Καμμένος δεν το άφησε να «πέσει κάτω».

«Εάν ο Βενιζέλος ήταν τόσο δημοφιλής όσο στη Ν.Δ. δεν θα είχε εσωτερικό πρόβλημα» και προκάλεσε αρκετό γέλιο στους παριστάμενους βουλευτές. Στη συνέχεια αναρωτήθηκε, που ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποχώρησε της Βουλής: «Κρίμα γιατί σήμερα του έφερα ένα δώρο», είπε ο κ. Καμμένος και άρχισε να διαβάζει την εισήγηση που είχε συντάξει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Προκόπη Παυλόπουλο για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων του μνημονίου, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν αντιμνημονιακός και τόνισε πως «αυτός είναι ο ορισμός της κωλοτούμπας». Μίλησε για μέτρα που οδηγούν 27.000 οικογένειες στην απόλυση και παράλληλα για μέτρα που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν 44 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, δήλωσε πως η απόφαση Στουρνάρα καταργεί το αυτοδιοίκητο της Βουλής και κάλεσε τον πρόεδρο της Βουλής, να αποκαλύψει από ποιους και πώς προσλήφθηκαν οι υπάλληλοι της Βουλής. Αναρωτήθηκε επίσης αν το χρέος είναι η όχι βιώσιμο. «Δεν μπορεί να πληρωθεί ποτέ το χρέος που δημιουργήσατε» εκτίμησε. Είστε υπέρ της διαγραφής ή της επιμήκυνσης του χρέους, ρώτησε την κυβέρνηση και, επίσης, έθεσε το ερώτημα, «για ποια Ευρώπη μιλάμε; Για την Ευρώπη των Εθνών που μας έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή για την Ομόσπονδη Ευρώπη ως κράτος που τα στελέχη της ΝΔ αναπτύσσουν στο κοινοβούλιο ό,τι επιθυμούν». Επιπλέον, ο κ. Καμμένος είπε πως το ΠΑΣΟΚ κατήργησε την εθνική και λαϊκή κυριαρχία και έθεσε τα ερωτήματα:

- Η Ελλάδα αν πάρει αυτά τα μέτρα θα πτωχεύσει ή όχι;

- Έχετε κάνει συμφωνία παραχωρώντας το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια;

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έκανε εκτενή αναφορά στον ΟΠΑΠ και πρότεινε λογιστικό έλεγχο και μονομερή διαγραφή του χρέους στα πλαίσια του PSI. «Θα πρέπει να διαγραφούν τα χρέη που οφείλονται στην κεντρική κυβέρνηση» απαίτησε ο κ. Καμμένος και κατήγγειλε την κυβέρνηση: «Αποκρύπτετε την έκθεση BlackRock, γιατί κάνετε business».