Διαβεβαιώσεις Ιωαννίδη για στήριξη του αθλητισμού

Newsroom Newsroom

Διαβεβαιώσεις Ιωαννίδη για στήριξη του αθλητισμού

Την πρόθεση της κυβέρνησης να διατηρήσει «ανοιχτές, με κάθε θυσία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις» εξέφρασε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης, στη διάρκεια της ομιλίας του, στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Θα στηρίξουμε τα σωματεία και τα αθλήματα που συμβάλλουν έμπρακτα στην αθλητική ανάπτυξη και στον πρωταθλητισμό, παρά τις μειώσεις του προϋπολογισμό», διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Παράλληλα, ο κ. Ιωαννίδης ανακοίνωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο νέο θεσμικό πλαίσιο στον Αθλητισμό με το οποίο, μεταξύ άλλων, διευρύνονται τα κίνητρα και τα προνόμια αθλητών και ομάδων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δίδονται τα εχέγγυα για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την αποκέντρωση του Αθλητισμού.

Τέλος,ο υφυπουργός προανήγγειλε την κατάρτιση προεδρικών διαταγμάτων για τη δημιουργία Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών, και την κατοχύρωση της φλόγας της αρχαίας Ολυμπίας, ως ιερό σύμβολο και την υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση των πνιγμών, τη δημιουργία φορέα ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού κ.α.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved