ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Παναγιωτόπουλος:Η Ελλάδα είναι σε έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο

Π. Παναγιωτόπουλος:Η Ελλάδα είναι σε έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του Προϋπολογισμού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα έχει ενταχτεί παρά τη θέλησή της σε έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ανήκουν στο Έθνος μας. Ανήκουν σε ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, από τον οποίο προέρχονται και του οποίου αποτελούν εκλεκτό κομμάτι.

Πρέπει να είναι ένας χώρος που μας ενώνει, όχι ένας χώρος που μας χωρίζει. Ένας χώρος συνάντησης, από όποιο σημείο ιδεολογικής ή πολιτικής εκκίνησης ξεκινάει ο καθένας. Για αυτό ο κομματισμός, η μικροκομματική και μικροπολιτική σκοπιμότητα είναι στοιχεία, που πρέπει να μείνουν απ' έξω από τη συνολική αντιμετώπιση του πολιτικού κόσμου προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να μπορούμε να βλέπουμε με καθαρό μάτι τις εθνικές προτεραιότητες, που συνδέονται με αυτές. Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι χώρος προσφοράς και αφοσίωσης προς την πατρίδα, χώρος με αξιακούς κώδικες και ιδανικά.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδος εξασφαλίζουν και κατοχυρώνουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Εγγυώνται την εθνική κυριαρχία, την εθνική ανεξαρτησία, την εθνική ακεραιότητα. Χωρίς να είναι εγγυημένα τα στοιχεία αυτά, δεν μπορεί να λειτουργήσει η οικονομία, δεν μπορούν να υπάρξουν επενδύσεις, δεν μπορεί να υπάρξει καμία οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, γιατί το αγαθό της εθνικής ασφάλειας είναι πολύτιμο, είναι υπέρτατο αγαθό.

Η Ελλάδα σήμερα, έχει εμπλακεί, όχι από δική της υπαιτιότητα, σε έναν ακήρυχτο οικονομικό πόλεμο και τον πόλεμο αυτόν πρέπει να τον κερδίσουμε.

Τώρα, έφτασε η ώρα της Ευρώπης. Μέχρι τώρα, ο Ελληνικός Λαός έκανε μεγάλες θυσίες. Το τελευταίο πακέτο μέτρων λιτότητας αλλά και διαρθρωτικών αλλαγών, που εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων πριν από λίγες μέρες, αποτελεί έναν ιστορικό σταθμό και βάζει την Ευρώπη προ των ευθυνών της.» ανέφερε μεταξύ άλλων