ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Δεν είναι πια στη μόδα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Χρυσή Αυγή (vid)

Βενιζέλος: Δεν είναι πια στη μόδα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η Χρυσή Αυγή (vid)

Η εκλογική έφοδος του ΣΥΡΙΖΑ και των δυνάμεων της οπισθοφυλακής και του δήθεν αριστερού συντηρητισμού απέτυχαν τον Ιούνιο, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συζήτηση του προϋπολογισμού στην Ολομέλεια της Βουλής.

«Ήρθε η ώρα να ολοκληρωθεί και η πολιτική διαπραγμάτευση με την τρόικα» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρσοθέτοντας ότι θα πρέπει «να λυθεί το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους από την Ε.Ε. και τους δανειστές» αφού «όποια δημοσιονομική προσπάθεια ήταν να κάνουμε, την κάναμε».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι κάθε δισταγμός εκ μέρους της ευρωζώνης, θέτει σε κίνδυνο και τις υπόλοιπες δοκιμαζόμενες χώρες, συμπληρώνοντας ότι «η χώρα είναι στα όρια της αντοχής της».

«Οι 153 ψήφοι της Τετάρτης επιβεβαίωσαν την δεδηλωμένη εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. Στηρίζουμε την κυβέρνηση παρά το δυσανάλογο κόστος για την παράταξή μας. Είναι σημαντική η σταθερότητα της κυβέρνησης για την χώρα» δήλωσε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αντιφατική και προσχηματική» τη στάση όσων καταψήφισαν την Τετάρτη και θα υπερψηφίσουν σήμερα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε αναγκαία την εκτέλεση του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης, ενώ τόνισε την ανάγκη ενός νέου αναπτυξιακού προγράμματος. «Να μετατραπούμε σε σύγχρονο οικονομικό και κοινωνικό πρότυπο. Το κράτος και η κοινωνία να γίνουν φιλοεπενδετικοί» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΠΑΣΟΚ θα "ανέβει" όταν "ανέβει" και η χώρα» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι «είμαι απόλυτα απελευθερωμένος από οποιαδήποτε σκοπιμότητα. Έχω την αίσθηση του καθήκοντος και όχι την θέληση για εξουσία».

Παράλληλα, άφησε αιχμές προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν είναι πια στη μόδα και τη θέση του έχει πάρει η "Χρυσή Αυγή".