ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Μόνη λύση είναι η κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας (vid)

Τσίπρας: Μόνη λύση είναι η κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας (vid)

Oξεία επίθεση προς την κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λέγοντας ότι «δεν υπάρχει νόημα να συζητάμε για τον προϋπολογισμό, αφού ολα είναι στον αέρα λόγω της ύφεσης» προσθέτοντας ότι η συγκυβέρνηση «πέταξε στα σκουπίδια την προγραμματική της συμφωνία».

«Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο, μόνο η Μέρκελ λέει το αντίθετο» είπε ακόμα, λέγοντας στην κυβέρνηση ότι «διαλύει τις εργασιακές σχέσεις για να κάνει το χατήρι των τραπεζιτών».

«Η κυβέρνηση ψήφισε τα μέτρα αλλά την δόση δεν την πήρε» είπε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «ακατανόητες τις δήθεν φωνασκίες της κυβέρνησης για την μη καταβολή της δόσης».

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι έγινε «θρύψαλα η στρατηγική της κυβέρνησης σχετικά με τα εκβιαστικά διλήμματα» ενώ τόνισε πως απαιτείται συνολική λύση για τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου αφού είναι «ευρωπαϊκό και όχι ελληνικό το πρόβλημα».

«Ο κ. Σαμαράς εκφόβισε τον λαό στις εκλογές του Ιουνίου» είπε ακόμα, προσθέτοντας ότι «πριν δύο χρόνια από διαφορετική σκοπιά και ο πρωθυπουργός έλεγε τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ».

«Η χώρα εξαθλιώνεται όχι εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξαιτίας την πολιτικής της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να προβεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Η δημόσια περιουσία πρέπει να αποτελέσει μοχλό ανάκαμψης και ανάπτυξης» ανέφερε ακόμα, χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση «αναξιόπιστη και πολιτικά χρεωκοπημένη τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά» και «ακατάλληλη να διαπραγματευθεί».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «η μόνη σωτήρια λύση είναι η κατάργηση όλων των μέτρων λιτότητας» ζητώντας «νέα διαπραγμάτευση με διαγραφή του χρέους και ρήτρα ανάπτυξης».

Παράλληλα δήλωσε ότι «εμείς δεν θα παρακαλούσαμε τους δανειστές. Για εμάς προτεραιότητα είναι οι κοινωνικές ανάγκες».