ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Α.Νταβλούρου

Πρόταση για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Α.Νταβλούρου

Την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Αθανάσιου Νταβλούρου προτείνει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής, σε σημερινή απόφασή της.

Κατά την σημερινή της συνεδρίαση, η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας ασχολήθηκε με την μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του κ. Νταβλούρου ο πρώην Λιμενάρχης Πάτρας, Απόστολος Λιούρδης, ισχυριζόμενος πως ο κ. Νταβλούρος, με την ιδιότητα του αστυνομικού διευθυντή Πατρών, είχε εκβιάσει συλληφθέντες λαθρομετανάστες, να υποδείξουν τον κ. Λιούρδη ως συμμέτοχο στο κύκλωμα της διακίνησής τους. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή προτείνει την άρση της ασυλίας του κ. Νταβλούρου προκειμένου να εκδικαστεί η μήνυση.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε επίσης με την μήνυση που είχε υποβάλλει ο επιχειρηματίας, Ανδρέας Βγενόπουλος εναντίον του βουλευτή Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, στο πλαίσιο της διαμάχης των δύο ανδρών, κατόπιν υπαινιγμών του επιχειρηματία, περί κακοδιαχείρισης δωρεάς 50 εκ. ευρώ που είχε καταθέσει ο κ. Βγενόπουλος υπέρ των πυροπλήκτων της Σάμου, την εποχή που ο κ. Σηφουνάκης ήταν υφυπουργός Υποδομών. Στο πλαίσιο αυτό, η Επιτροπή πρότεινε την απόρριψη του αιτήματος της άρσης της ασυλίας του κ. Σηφουνάκη. Τον τελικό λόγο στις αποφάσεις για τις δύο μηνύσεις, θα έχει η Ολομέλεια της Βουλής, εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα.